Reklam
  • Reklam
Koronavirüsle mücadele sürdürüyor
Reklam

Koronavirüsle mücadele sürdürüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, bütün dünyada tehdit haline gelen koronavirüs salgınına karşı mücadeleyi aralıksız sürdürüyor.

25 Mart 2020 - 14:29

Konya Büyükşehir Belediyesi koronavirüs ile mücadelede önleyici tedbirler kapsamında hayata geçirdiği Dezenfeksiyon Eylem Planına göre çalışmalarına 50 ekip 110 personelle aralıksız devam ediyor. Büyükşehir, 31 ilçede yer alan toplu ulaşım araçları, toplu yaşam alanları, belediye hizmet binaları, kamuya açık alanlar, resmi kurumlar, okullar, camiler, yurtlar, spor salonları, otogarlar gibi alanların dezenfeksiyonunu yaparken bugüne kadar dezenfeksiyonu yapılan bina sayısı 2 Bin 542’ye ulaştı. Bilgilendirme çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir, fiyat denetimlerine de devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, koronavirüs ile ilgili tedbir ve önleyici eylem planını uygulamaya devam ettiklerini, Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda sürecin başından itibaren başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Bu süreçte kişisel hijyene her zamankinden daha çok dikkat edilmesini isteyen Başkan Altay, özellikle 65 yaş üstü büyüklerimiz ile dezavantajlı grupta olanların evlerinden çıkmamasının son derece önemli olduğunu söyledi. Başkan Altay, büyüklerimizle ilgili sosyal medyada şaka amaçlı bazı paylaşımlar olduğunu belirterek, “Bize yakışan saygı göstermek, dualarına talip olmak, ihtiyaçlarını gidermek ve sokağa çıkmama konusunda uyarmaktır. Büyüklerimize karşı daha hassas olalım. Bu konuda örnek çalışmalar yapan gençlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

TOPLANTILAR TELEKONFERANSLA YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile dijital ağlar üzerinden telekonferans yöntemiyle toplantılar gerçekleştiren Başkan Altay, yönetim toplantılarını da bu yöntem ile yaptıklarını ifade etti.

DEZENFEKSİYON KOORDİNASYON MERKEZİNDE 50 EKİP 110 PERSONEL ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi, koranavirüs salgınının Türkiye’de görülmeye başladığı ilk günden itibaren vatandaşların sağlığı için Dezenfeksiyon Eylem Planı’nı hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda merkez ve 28 ilçede oluşturduğu 50 ekip ve 110 personelle çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.

 

İlk günden itibaren otobüsleri ve tramvayları düzenli olarak dezenfekte ederek, vatandaşların sağlığı için otogar ve toplu ulaşım duraklarına dezenfektan kurulumu gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara otobüs ve tramvaylarda virüslerden korunmanın yollarını anlatan broşürler dağıttı. Ayrıca, virüsün yayılmaması için toplu olarak gerçekleştirilen etkinliklere ve faaliyetlere de tedbir amaçlı ara verildi.

Toplu ulaşım araçlarının yanı sıra emniyet ve sağlık kuruluşlarının araçları da Büyükşehir Belediyesi Dezenfeksiyon Koordinasyon Merkezi’nde dezenfekte ediliyor. Vatandaşların can sağlığı için her gün belirlenen bölgelerde gece gündüz vardiyalı olarak çalışan ekipler, askeri ve emniyet personeli araçları ile ambulansların da temizliğini ve ilaçlamalarını yapıyor.

TOPLAM 2 Bin 542 BİNANIN DEZENFEKSİYONU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi, Dezenfeksiyon Eylem Planı’nın uygulanmaya başladığı ilk günden itibaren; merkez ve 28 ilçede bulunan hizmet binaları, kamu kurum ve kuruluşlara ait binalar, kültür merkezleri, meslek edindirme kursları, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar, üniversiteler, havaalanı, otogarlar, askeri binalar, camiler, umuma açık tuvaletler, meydanlar, alt ve üstgeçitler, yatılı Kur’an Kursları, öğrenci yurtları, dernek binaları ve müzeler başta olmak üzere olmak üzere şu ana kadar toplam 2 Bin 542 binanın dezenfeksiyonunu gerçekleştirdi.

Bu süreçte Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (KOMEK) uzaktan eğitim faaliyetleri Büyükşehir’in YouTube kanalından yürütülürken, Konya Bilim Merkezi'nin Bilim Bakalım isimli filmleri, Medeniyet Okulu Dergi ve Hikayeleri, Kukla Tiyatrosu, Gölge Oyunu ve Çocuk Tiyatrosu gibi etkinlikler de yine Büyükşehir Belediyesi’nin YouTube kanalından çocuklarla buluşuyor. KOMEK usta öğreticileri ve kursiyerleri de bu süreçte maske üretimini sürdürüyor.

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler de fiyatlardaki denetimlerini sürdürürken geçici olarak kapatılan mekanların kontrollerine devam ediyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1