KTÜN’e, En İyi “Görsel Tasarım” Ödülü

KTÜN’e, En İyi “Görsel Tasarım” Ödülü

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Anka Teknik Takımı’nın E-Babil adı verilen ve tasarımında ebabil kuşundan esinlenilen elektromobil aracı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK), TEKNOFEST kapsamında bu yıl 15'incisi düzenlenen "TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları"nda “Görsel Tasarım” kategorisinde birinci oldu.

22 Eylül 2019 - 13:14

Yıl içerisinde çeşitli organizasyonlara katılarak TÜBİTAK, Efficiency Challenge Yarışları ve elektrikli araçlar hakkında sunumlar yapan takım, gerçekleştirdikleri tanıtım ve yaygınlaştırma kampanyaları çerçevesinde “Tanıtım ve Yaygınlaştırma” ödülüne de layık görüldü. 30 kişinin görev aldığı takımın teknik danışmanlığını Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı ve Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Türköz, Akademik Danışmanlığını Doç. Dr. Seyfettin Sinan Gültekin ve Arş. Gör. Dr. Emine Feyza Şükür yürüttü.

Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde 14-19 Eylül 2019 tarihlerinde düzenlenen yarışlarda, 97 takım arasından 28'i elektromobil, 5'i hidromobil kategorisinde olmak üzere 33 araç teknik kontrolleri başarıyla geçerek yarışmaya hak kazandı.

Yarışlarda ödül almaya hak kazanan takımların araçları, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında İstanbul Atatürk Havalimanı'na nakledildi. Araçlar, 20-22 Eylül 2019 tarihleri arasında TEKNOFEST’te hem sergilenecek hem de gösteri sürüşü yapacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı