KTÜN, HAVELSAN ile işbirliği yapacak

KTÜN, HAVELSAN ile işbirliği yapacak

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ve Hava Elektrik Elektronik Sanayi A.Ş (HAVELSAN), yazılım mühendisliği öğrencilerinin uygulama sahasında yetişmesine yönelik işbirliği protokolü imzaladı.

09 Temmuz 2019 - 14:04

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde yürütülen lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitimlerinin, kamu kurum ve kuruluşları veya özel sektör işyerlerinde “işyeri eğitimi yönergesi” kapsamında belirli sürelerde mesleki uygulama yapabilmeleri için gerekli kuralları ve esasları içeren protokol metni taraflar arasında imzalandı.

Protokole göre, ortak eğitimi İşyeri Eğitimi Yetkilisi ve Fakülte-Sanayi Koordinatörü birlikte yürütecek. İşyeri eğitimi için başvuran öğrenciler, almış olduğu eğitim ve akademik başarılarını elektronik ortamda öğrenci bilgi bankası şeklinde sunması gerekiyor. Son sınıfın güz ve bahar yarıyılında gerçekleştirecek olan işyeri eğitimleri, akademik program içerisinde en fazla 16 hafta sürecek.

Her eğitim öğretim yılının güz ve bahar dönemlerinde Yazılım Mühendisliği Bölümü için açılacak 10 adet kontenjan ile öğrencilerin mesleki gelişimi ve istihdamına katkı sağlaması hedefleniyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı