Mehmet Ali Uz’a Fahri Doktora Unvanı verildi

Mehmet Ali Uz’a Fahri Doktora Unvanı verildi

Selçuk Üniversitesi’nin düzenlediği Fahri Doktora Tevcih Töreninde, Araştırmacı Yazar, Hukukçu Mehmet Ali Uz’a Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından Fahri Doktora Payesi takdim edildi.

14 Temmuz 2019 - 11:59

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen törene; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Mehmet Okka, Prof. Dr. Özdemir Koçak, Genel Sekreter İbrahim Halıcı,  dekanlar, meslek yüksekokulu müdürleri katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin,  “Doktora payesi üniversiteler için özellikle akademik hayat için önemli payelerdir. Akademisyenliğe giriş kapısıdır. Mehmet Ali Uz, bunu fazlasıyla yapmıştır. Böyle bir payenin ona katacağı fazla bir şey yoktur ama Üniversitemiz ve Konyalılar olarak bir ahde vefa göstergesidir. Dolayısıyla bu olayı toplumumuzun Konya’mızın kendisine bir teşekkürü aynı zamanda vefa borcunu yerine getirmesi olarak görüyorum. Bu açıdan huzurlarınızda Konya’mıza, toplumuza, ülkemize, insanımıza verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun. Tabii ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya gerçekten dünyanın en dinamik ve en hareketli bölgelerinden birisidir. Etrafımıza baktığımız zaman ülkemizin bir ateş çemberi içinde olduğunu görüyoruz. Bugüne kadar bu topraklardan 11 büyük medeniyet geçmiştir. Her medeniyetin mirasını harmanlayıp kendi kültürümüzle geleceğe doğru yürütme çabasındayız. Bu topraklardan geçmiş olan büyük medeniyetlerin kalıntılarının hala bu topraklara gözü var. Bizi, bu topraklarda bir misafir olarak görüyorlar.  Anadolu’dan ‘Türkleri ve Müslümanları çıkaracağız’ hedef ve beklentisi içerisindeler. Onun için bizim bu topraklarda nice 1000 yıl var olabilmemiz için birlik ve beraberliğimizi sürdürmemiz lazım. Geçmişimizle bağımızı koparmadan güçlenerek geleceğe doğru adımlar atmamız gerekiyor.

 İşte bu çerçevede Mehmet Ali Uz’un yapmış olduğu çalışmalar büyük bir önem arz ediyor. Kaybolmaya yüz tutmuş tarihi kültürel mirasımızı canlandırmaya, gündelik hayatımızın içinde yaşayarak bir hafıza haline getirmek az bir iş değildir. Bu nedenle yaptığımız işle övünmekten öte kendisinin bize bu şerefi hak etmiş olmasından dolayı teşekkür ediyoruz” İfadelerini kullandı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından üniversite konferans salonunda düzenlenen Fahri Doktora Tevcih Töreninde, Araştırmacı Yazar, Hukukçu Mehmet Ali Uz’a Fahri Doktora Payesi takdim edildi.

Araştırmacı Yazar, Hukukçu Mehmet Ali Uz, “Bugün Selçuk Üniversitesinin vermiş olduğu bu paye gerçekten her türlü takdirin üzerindedir. Bir kadirşinaslıktır. Bundan dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’e, rektör yardımcılarına ve ve senato üyelerimizin hepsine teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum. Ecdadımızda aldığımız ilhamla ve onların verdikleri şuurla bu günlere geldik. Şahsıma verilen payede çok önemli bir mesaj daha var. Gençlere, ‘Çalışın yapılacak çok şey var. Bunların üstesinden gelin’ mesajı var. 20 yıl bu üniversitede hocalık yaptım ve bu payeyi Selçuk Üniversitesinin vermiş olmasını da son derece önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

Araştırmacı Yazar, Hukukçu Mehmet Ali Uz, tarafından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e kitap hediye edildi.

 

Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı