Muhtarlarla toplantı

Muhtarlarla toplantı

Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar ve Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi.

30 Kasım 2018 - 15:21 - Güncelleme: 30 Kasım 2018 - 15:24

İstişare toplantısından önce konuşma yapan Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, muhtarların önemine değinerek muhtarların daha bir bilinçle hareket etmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Bayraktar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “ülkemiz genelinde 50 binden fazla muhtar köylerinde ve mahallelerinde görev yapıyor. Ülkemizin bu şekilde mahallelerde ve köylerde teşkilatlanmıştır. Muhtarlarımızın devletimizin bu teşkilatlanmasının içerisinde yer almasından dolayı muhtarlarımız büyük öneme sahiptir. Tüm muhtarlarımızın bu bilinçle hareket etmesi, mahallelerindeki her bir soruna vakıf olması, sorunların giderilmesi noktasında öncü olması, gerekirse kendi imkanlarını kullanması, mahalleliye davranışlarıyla, görev ve sorumluluk bilinciyle, yaptığı çalışmalarla örnek olması elzemdir. Bu bağlamda muhtarlarımızın bu bilinçle hizmet etmesi en büyük temennimizdir” diye konuştu.

4,5 yıldır birlik ve beraberlik içerisinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Bu memleket bizimdir. Bu memlekete hizmet etmek, Bozkır’a hizmet etmek büyük ayrıcalıktır. Kimilerimizin hizmet süresi dolar bayrak yarışını devreder, kimimiz ise bayrağı başarıyla taşımaya devam eder. Bizdeki bu hizmet sevdası bitmez. Hizmetimize her daim devam edeceğiz. 4,5 yıl önce hizmete başladığımızda bu vatana borcumuz vardı, bugün başım dik bir şeklide belirtiyorum ki, bu borcumuzun hemen hemen hepsini ödediğimi düşünüyorum. Önümüzdeki süreçten sonra da yine bizlere düşen görev ise daha çok çalışıp, daha çok hizmet üretmektir. 4,5 yılda Bozkır olarak birçok kazanımlar elde ettik. Hepsini tek tek saymayacağım ama şu hizmetleri de söylemeyi de ihmal etmeyeceğim. Doğalgaz, üniversitemize 4 yıllık yeni bölümler, ASEM, Gençlik Merkezi, Çarşamba çayı düzenlemesi vs. Saymakla bitiremeyeceğimiz hizmetler. Bunların hepsine sahip çıkmamız, üzerine katarak daha çok hizmetleri ilçemize kazandırmamız hepimizin en asli görevleridir” dedi.

Yerel seçimlere kadar 2 hizmeti daha Bozkır’a kazandıracaklarını ve bu hizmetlerin tamamlanma aşamasında olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Gün, konuşmalarını şu şeklide sürdürdü, “4,5 yıl gibi kısa bir sürede ülke olarak çok önemli süreçlerden geçtik. Yeni büyükşehir yasasının geçiş sürecinde hizmet verdik. Sistemin oturması biraz zaman aldı. Elhamdülillah bu yasanın ilk kurucu başkanları olarak başarıyla bu yasayı yerele yaydık. Bunun yanında ülkemiz ciddi bir seçim atmosferlerinden geçti. 4,5 yılda tam 6 seçim sürecine girdik. Her bir seçimin ayrı bir önemi vardı. En önemlisi ülkemizin maruz kaldığı hain darbe girişimi de bu 4,5 yıl içerisinde yaşandı. Tüm bu etkenlere rağmen Bozkır’a çok büyük hizmetler kazandırdık. Bu hizmetlerimizin devamı niteliğinde olan “Bozkır Etnografya Müzesi” ve “Bozkır Kütüphanesi” yakın zamanda hizmete girmiş olacak. Ufak tefek eksiklikleri var ve bu eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz” Bu 2 hizmetimizin de Bozkır’ımıza hayırlı olmasını diliyor, yapılan her hizmete sahip çıkılmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde soru-cevap şeklinde muhtarların sorunları, istekleri ve talepleri dinlenildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü