Sade’den bayram mesajı

Sade'den bayram mesajı

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

22 Nisan 2019 - 13:25

Rektör Sade, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş günü olan 23 Nisan'ı bir kez daha büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin simgesi olan, milletin iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi, aynı zamanda geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza da bayram olarak armağan edilmiştir. 

23 Nisan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramı olmasının yanı sıra TBMM’nin açılışının 99. yıldönümünü kutladığımız önemli bir gündür.

 Yurdun dört bir yanına giren işgalci güçlere karşı, milletin egemenliği ve bağımsızlığı için tarihte eşine az rastlanır bir direniş gösteren Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden temelleri atmıştır. Zorlu Kurtuluş Savaşı döneminden bugünlere, milletimizin iradesiyle çok büyük yollar kat edilmiştir.

Milletimiz 99 yıl önce topyekün mücadele ile nasıl ayağa kalkmışsa, 15 Temmuz 2016’da da yeni bir diriliş örneği sergileyerek, millet iradesine kast eden hainlere gerekli dersi vermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günün asıl armağanını gelecekte ona sahip çıkacak olan çocuklarımıza bırakmıştır. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor; KTO Karatay Üniversitesi adına medeniyetimizin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımızın barış, sevgi ve huzur dolu bir dünyada yaşamaları temennisi ile Yüce Türk milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü