Reklam
  • Reklam
Usta isim Celal Demirbilek toprağa verildi
Reklam

Usta isim Celal Demirbilek toprağa verildi

Türk Spor basınının usta isimlerinden merhum Celal Demirbilek için TSYD Levent tesislerinde bir tören düzenlendi. Törene TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, önceki Genel Başkanlarımızdan Nezih Alkış, meslektaşları, ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.

20 Kasım 2019 - 16:54

TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir yaptığı konuşmasında merhum Celal Demirbilek için; ‘’Geçtiğimiz hafta Yıldız Kenter’i kaybettiğimiz zaman ben bir şey söylemiştim. Dedim ki insanların ölümüne üzülür olduğumuz kadar yerlerinin doldurulamayacak olmasına da üzülüyoruz. Artık önemli olan da bu diye düşünüyorum. Celal Demirbilek için şunu söyleyebiliriz. Bugün bana bir spor muhabirini tarif edin derseniz mesleki açıdan söylüyorum aklıma gelecek ilk isim Celal’dir. O kadar bu işte başarılı, o kadar işine aşık bir arkadaşımızdı. Ben Hürriyet gazetesinde onunla çalışma fırsatı buldum. Bir işe git derdim hiçbir zaman gocunmazdı. Küçük iş, ufak iş hatta benimle yaşıt olmasına rağmen utanırdım söylemeye. Ama o işlerin hepsini o kadar ciddiye alırdı ki ufak iş, küçük iş hiç önemli değil. O işlere giderdi. O işlerin içinden mutlaka bir şeyler çıkarırdı. Ben işine bu kadar aşık bir adam az görmüşümdür. Mesleki açıdan bunları diyorum. İnsanlık açısından da söyleyeceğim çok şey var. Ben ne kimseyi kırdığını ne de kimsenin arkasından konuştuğunu görmedim. Hep o güleç yüzü aklımıza gelecek. Bizim için Celal hep öyle kalacak. Bu meslekte tekrar bir Celal yetişir mi gelir mi bilemiyorum ama bana çok zor gibi geliyor. Amatör sporlara aşık bir adamdı. Herkes futbolla uğraşırken o öbür branşlarla uğraşırdı. Allah rahmet eylesin. Söylenecek çok fazla bir şey yok. İz bırakmak çok önemli. Bu dünyada çok iyi izler bıraktı. Nurlar içinde yatsın.’’ dedi.

Kızı Ahsen Demirbilek’te söz alarak ‘’ Sizin dediğiniz gibi mesleğine aşıktı. Hatta bir gün çok rahatsızlanmıştı. Kolestrol hat safhadaydı. Üç kere tahlil yapıldı. Maçı var. Acil bakımda o halde çıktık görevinin başına gittik. Ben öleceksem mesleğimin başında ölmek isterim derdi. Allah rahmet eylesin.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Törenin ardından merhumun cenazesi Bakırköy Yeşilyurt Camii’nde kılınan öğle namazından sonra Topkapı Dedeler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve spor camiamıza baş sağlığı dileriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konya'da uçak düştü pilot kurtuldu, bir kişi şehit oldu
Konya'da uçak düştü pilot kurtuldu, bir kişi şehit oldu