Vali Toprak’tan 1 Mayıs mesajı

Vali Toprak'tan 1 Mayıs mesajı

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

01 Mayıs 2020 - 14:50

Vali Cüneyit Orhan Toprak mesajında şunları kaydetti: "Alın terinin, beden gücünün, göz nurunun, hakkın günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, iş ve çalışma hayatındaki çeşitli sorunların dile getirilmesi, çözüm önerilerinin ortaya konulması, işçi ve işveren arasındaki muhtemel problemlerin giderilerek hak ve hukuk çerçevesinde karşılıklı dengelerin tesis edilmesi adına önemli bir yere sahiptir.

Devletimizin, emek ve dayanışmaya verdiği değere bağlı olarak, son yıllarda işçi ve emekçilerimizin haklarının güvence altına alınmasında ve çalışma şartlarının iyileştirilmesinde büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Tüm dünyada, işçi ve emekçiler tarafından bayram olarak kutlanan 1 Mayıs gününün, Ülkemizde Emek ve Dayanışma Günü olarak tatil edilmesi, Devletimizin emeğe ve iş gücüne verdiği değeri ortaya koymaktadır.

Ülkemiz toplumun tüm kesimleri ile birlikte 2023, 2053 hedeflerine emin adımlarla ilerlerken, daha üretken, daha kalkınmış bir Türkiye yolunda, işçi ve emekçi kardeşlerimizin alın terleri ve katkıları her zaman ön plana çıkmaktadır.

En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü de bu güzel temayı daha da anlamlandırmaktadır. Bizler, millet olarak işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir kültürün mensuplarıyız.

Hiç şüphesiz birlik ve beraberlik içerisinde bu hedefler doğrultusunda ilerlerken, emeğiyle, üretimiyle Ülkemize değer katan, tüm çalışanlarımızla, emekçilerimizle yarınlara daha da güvenle baktığımızı ifade etmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ülkemizin büyümesi, ilerlemesi ve hedeflerine ulaşmasında önemli pay sahibi olan özellikle işçi kardeşlerimiz olmak üzere, değerli Konyalı hemşehrilerimin ve aziz milletimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü