Fırtına içimizden esti!
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

Fırtına içimizden esti!

02 Ekim 2018 - 12:29

Bir kaç gündür Meteoroloji ülkemizin "zorba" adı verilen tropik fırtına ile tanışacağından, şiddetli rüzgardan bahsedip durdu. Özellikle Ege bölgesinde etkili olacağını, AFAD ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarda vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarıcı bilgiler verip durdular.

İzmir'de cumartesi ve pazar günü oynanması gereken Amatör maçlar iptal edilirken, profesyonellerin çok para kazanmalarından olacak; özel hastanelere falan gidebilirler düşüncesiyle bu maçları oynanmasında bir sıkıntı görülmedi.

Adalet böyle bir şey işte...!

Neyse...

Maç günü başlayan yağmur, zaman zaman şiddetli olarak yağarken Bornova Stadının bazı yerlerinin su deryası olmasına sebep oldu. Sahanın belli yerlerinde futbolcuların topu kontrol edebilmeleri ve yerden ayakla top sürmeleri ilk dakikalarda gerçekten zordu. Maç boyunca çok etkili ve tehlikeli olacak olan kasırgayı göremedik ama asıl kasırgayı içimizde yaşadık...

Gelelim maça...

Elektriklerin gitmesi, topun patlaması skorbordun bozulması tesadüf mü  yoksa son günlerin moda terimi olan "dış güçlerin"  işi mi onu bilemem ama bir şeylerin yanlış olduğu ortadaydı. Bu sezon Ali Turan'ı keserek aslında iyi bir performans gösteren  Selim Ay'ın ne zaman bomba gibi patlayacağını açık söylemek gerekirse bekleyenlerden biriydim. Ha bugün ha yarın derken, bomba 7. hafta da hem de çok bariz hatalarla patladı. Oynadığı zaman çok iyi ama;  şansı tutmadığı zaman da takımı tek başına yakan Selim Ay, maalesef en azından bir puan alınabilecek mücadeleyi mahvetti. Nasıl Kupa maçında Jahoviç, gereksiz yere takımdan atılıp arkadaşlarına ihanet ettiyse, Selim Ay da  o zorlu saha da mücadele eden arkadaşlarının bütün emeklerine ihanet etti.

Arka arkaya yapılan çok basit hatalar sonunda geriye düşen Konyaspor'un bütün planları alt üst oldu. Aslında Konyaspor'un  iyi oynadığı dakikalarda kalesinde golleri görmesi  ve yine duran toptan gol yenmesi artık yeter dedirtirken, Fofana'nın ıslarla ilk on birde oyuna başlaması ve teknik direktör Rıza hocanın bu oyuncuya bu kadar sabretmesini anlamak mümkün değil. ...

İkinci yarının hemen başında golü bularak moral bulan ve Göztepe kalesine gol için giderken yine kalesinde golü gören Çalımbay'ın Fofana ısrarı artık son bulmalı. Bana göre ne adam gibi adam geçebiliyor, ne de  çalım atacağım sevdasına kapılıp bölgesi kalabalıklaştığı zaman verdiği pas yerini buluyor. Haftalardır sahaya 11 kişi çıkan ama 10 kişi oynayan Konyapor'da bir şeylerin yerine oturması gerekiyor. Yönetimin de Fofana konusunda teknik heyeti uyarması gerektiğine inanıyorum. Sahaya  10 kişi çıkılsa hiç olmazsa sahada bulunan oyuncularda ona göre tedbir alır.!

Göztepe maçında  oyuna sonradan giren Hurtado,bu takımda yerinin ilk 11 olduğunu gösterirken,  Kaleci Serkan 3 gol yemesine rağmen yine yüzde yüzlük 2 pozisyonda da takımın farklı mağlup olmasına engel olan isim oldu..  Diğer oyuncularda ellerinden gelen tüm mücadeleyi ortaya koydular.

Oyucular Meteorolojiye göre İzmir'de  fırtına, kasırga olacağını düşünüyorlardı. Ama asıl fırtınanın-kasırganın kendi içlerinde olacağını nereden bilebilirlerdi.?!

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar