Reklam
  • Reklam
VAR mısın, yok musun?
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

VAR mısın, yok musun?

23 Eylül 2018 - 14:59

Önceki hafta iyi oyun, mücadeleci futbol oynayan, gol pozisyonları yakalamasına rağmen, Fenerbahçe karşısında sahadan boynu bükük ayrılan Konyaspor, Kayserispor maçına gerçekten en iyi şekilde hazırlanmış. Yakaladığı pozisyonları değerlendiremediği zaman başına neler gelebileceğini açık söylemek gerekirse hem teknik kadro, hem de futbolcular iyi kavramış.

Maç başlamadan önce averajla alt alta olan iki takımın mücadelesi açık söylemek gerekirse, çok zor geçeceği kanaatindeydim. Çünkü, Kayserispor da özellikle kendi saha ve seyircisi önünde iyi top oynayan, iyi mücadele eden bir takım hüviyetindeydi. Ancak maçın başlaması ve ilk 10 dakikalık bölüm geçince Konyaspor'un bu mücadelenin sonunda mutlak suretle sahadan 3 puanla ayrılacağını düşünmeye başladım. Çünkü sağlı-sollu ataklar, ortadan gelen toplar Kayserispor kalesinde ciddi pozisyonlar oluşmasına neden oluyordu. Nitekim 24 dakikada Uğur'un yaklaşık 50-60 metrelik pasında cezasahası içinde topla buluşan Skubiç'in güzel golü, yardımcı hakem Tarık Ongun'un bayrağı ile ofsayt diye kesilmesi ve sonrasında da çıkan karar futbolcuların hevesini kırmaması güzeldi. 12 dakika sonra ise cezaalanı içerisinde Ömerali'nin pasıyla topla buluşan Yatabare'nin de gol vuruşu  Tarık Ongun'a rağmen bu sefer gol olarak sayılınca futbolcuların üzerindeki  "Hakem" stresi  de kalkmış oldu. İlk yarının uzatmalarında Selim'in indirdiği topa gelişine vuran Jonsson'un golü Kayseri deplasmanından 3 puanın habercisiydi.

60. dakikaya kadar oyunu istediği gibi yönlendiren, istediği pozisyonları bulunan yeşil beyazlılar, bu dakikadan sonra Kayserispor'un arka arkaya gelen ataklarını savuşturmaya başladı. Konyaspor 72. dakikada maçı bitirecek pozisyonu da buldu ama bildiğimiz Fofana  Lopes'ten topu çalmasına, hızını da kullanmasına rağmen bir türlü istediği vuruşu yapamayınca,  kalan dakikalarda Kayserispor'un daha çok topa sahip olup  Konyaspor kalesine geldiğini gördük. Konyaspor da bu dakikadan sonra kontrataklarla Kayserispor kalesine gitse de 3. gol arayışları sonuçsuz kaldı ve  6. hafta sonunda  Malatya'dan sonra  Kayseri deplasmanından da galibiyetle ayrılarak 11 puana yükselen takım oldu.

VAR  MI YOK MU?

Bir kaç yıldır konuşulan ve  Haziran ayındaki Dünya Kupasında uygulamaya konulan VAR (Video Yardımcı Hakem) uygulamasını henüz tam anlamıyla ne anlamış ne de uygulayabilmiş durumdayız.  Bir çok teknik adam bu uygulamayı henüz kabul etmezken, Kayserispor-Konyaspor maçını izleyen çok sayıdaki spor adamı, Konyaspor'un, Skubiç ile attığı golün kesinlikle ofsayt olmadığını, mücadelenin skoruna etki yapmamasının ise bir şans olduğu yönünde görüş bildirirken, yayıncı kuruluş, hem maç içerisinde hem de maçtan sonra o golü defalarca  VAR hakemleriyle birlikte ekrana getirilerek ofsayt olmadığı dile getirildi. Ekran da "TFF Var Sistemi" başlığı altında verilen bu görüntü,  bu sistemi tekzip ederken, ekran başında görev yapan VAR hakemlerinin de bundan sonra daha dikkatli olmaları kaçınılmaz bir hal olmuş oldu.

Şimdi Konyaspor'u bir başka zorlu bir mücadele bekliyor. Bu hafta sonunda Trabzonspor'u deplasmanda yenen Göztepe'ye konuk olacak. Umarım, bu maçta da Kayserispor karşısındaki iyi oyun ve mücadeleci futbol  sergilenirse puan yada puanlar neden gelmesin?

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar