Çok, çok zor...
Sabit HORASAN

Sabit HORASAN

Çok, çok zor...

01 Şubat 2018 - 10:41

Matematiksel olarak  kesinleşmedikten sonra hiç bir takım için ligden düştü denemez. Örneğin, 9 puanlı Karabükspor’un da kalma umudu var.

Atiker Konyaspor’un Gençlerbirliği karşısında aldığı yenilgiyle işi çok zorlaştı. Ama, yine de çıkmadık canda umut var diyerek kesin konuşmamak lazım.
Bana göre mi? 10 kişilik takımı yenemeyen Konyaspor’un Süperi ligde kalması çok, çok zorlaştı.  
Neden mi?.. Sen kazanabileceğin maçta rakibine yenilirsen elbette ki umutları bitirirsin.
Tam bir hayal kırıklığı yaşadık, Cuma akşamı maçı izlerken.
Ruhsuz, konsantrasyonu düşük, organize olamayan, rakip kaleye gitmemek için adeta direnen bir topluluk vardı sahada.
Umarım, lig öncesi transferde büyük hatalar yapan yöneticiler, ara transferde de şu ana kadar başarısız olarak istifa ediyoruz diye kaçmazlar ve işin sorumluluğunu üstlenirler. İstifa etseler de kaçamazlar. Bununu bedelini ödemek zorundalar.   
Bu ne beceriksizlik böyle.
Takımın eksikleri belli, devre arası olmadan transferi bitirmek yerine hala arayış içerisinde olmak ne kadar üzücü. Ne kadar aymazlık ve büyük hata.
Eyyy yöneticiler, madem yapamayacaktınız neden kaldınız. Ara transfer başlamadan istifa etseydiniz ya.
Atiker Konyaspor’u bu beceriksiz yönetim, sezon başından buyana yaptıkları hatalarla göz baka baka küme düşürme noktasına getirdi.
Gençlerbirliği’ni yenemeyen takımın kalan haftalarda 36 puan barajına ulaşabilmesi için 20 puan alması gerekmekte.
Ey yöneticiler, elbette ki oynanmadık maç kaybedilmiş sayılmaz ama, sizin umudunuz var mı?
Umarım sezon sonunda yanılan ben olurum. O zaman bir değil bin kere özür dilemeye hazırım. Keşke Konyaspor düşmesin. Ama, bu ortamda işi çok zor gibi…

Bu koşullarda maç için yazılacak fazla bir şey yok sanırım. Dediğim gibi, konsantre ve organize olamayan, atak yapmakta zorlanan, 10 kişilik takıma karşısında basit goller yiyen bir takım vardı sahada.
Kısacası, maça kötü başlayan , topa zaman zaman daha çok hakim olmasına karşılık etkili pozisyonlar üretemeyen, bunlarla birlikte penaltı golüyle öne geçmesine rağmen skoru koruyamayan, maçın temposunu artıramayan futbolcu topluluğu vardı sahada.
Son haftalarda eski görüntüsüne kavuşan Ömer Ali’nin eksikliği hissedildi.
Maç boyunca Konyaspor’da öne çıkan tek futbolcu, bir şeyler yapmak isteyen, didinen Skubiç oldu.
Yeni transferlerden Orkan etkisizdi. Yatabare tecrübesiyle penaltı aldı. Ama, gol umudu olarak istenilen düzeyin altındaydı.
Üzgünüm, yüreğimi yanıyor.
Her şeye rağmen Konyaspor’un ligde kalmasını gönülden isteyen biri olarak umudumu yitirmek istemiyorum. Ama söylenecek tek söz; haydi hayırlısı.
 

 

Son Yazılar