Reklam
  • Reklam
2’nci Küresel Medya Buluşması ödül töreniyle taçlandı

2’nci Küresel Medya Buluşması ödül töreniyle taçlandı

Alanya, Küresel Gazeteciler Konseyi’nin Küresel Medya Çalıştayı ve Ödül Töreni’ne ev sahipliği yaptı. Tam 18 ülkeden 37 yabancı gazeteci ile birlikte toplam 156 gazetecinin katıldığı buluşmanın onur konuğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu

30 Ekim 2022 - 14:10

LONİCERA World Otel’de gerçekleştirilen ödül törenine Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanısıra Dünya Rus Medya Konseyi Başkan Vekili Mihail Gusman, Dünya Basın Konseyleri Başkanı ve KKTC Basın Konseyi Başkanı Prof. Dr. Melek Şule Aker, duayen gazeteci yazar Yavuz Donat, Eko Türk TV sahibi Cengiz Özdemir, MESAM ( Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı) Recep Ergül, MESAM Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Çalışma Bakanı Mustafa Kul da katıldılar. Geceye Alanya’dan katılan isimler arasında ise Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Vekili Feyzi Alaettinoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Engin Burak Mindivanlı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ( ALTSO) Başkan Yardımcısı Fatma Taşpınar, Alanyaspor Klüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile iş insanları katıldı. Gece, 20’ye yakın Türkiye ve KKTC kanalından canlı olarak yayınlandı. Lonicera World Otel Balo Salonu'ndaki Gala Yemeği ve Ödül Töreni programı, Benan Kepsutlu'nun Türkçe ve İngilizce sunumuyla başladı. Rogramın açılış konuşmalarını KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gerçekleştirdiler. Gecede konuşan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, KGK'nin 58 ülkeden 21'i yabancı 156 üyesinin törene katıldığını aktararak, son yıllarda bölgesel güçten küresel güç haline geldiklerini kaydetti. Dim, “Bütün Türkiye’de örgütlendiğimiz gibi şu an eksik olduğumuz hiçbir il yok. Şu anda KGK’nın 50 ilinden gelen temsilciler aramızda. Ve bunun yanı sıra bizim 58 ülkedeki temsilcilerimizden şu an 21 tanesi aramızda” dedi. Program yoğunluğu nedeniyle geceye katılamayan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise telekonferans yöntemiyle programa katılanlara hitap etti.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU TELEKONFERANS YÖNTEMİYLE KATILDI

 

Geceye Türkiye Yüzyılı etkinliği nedeniyle katılamadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, cumhuriyetin ikinci yüzyılını dünyada Türkiye yüzyılı yapma hedefleri olduğunu söyledi. Son 20 yılda Türkiye’nin bölgesel güçten küresel güç haline geldiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Elbette KKTC Kıbrıs halkının da can Azerbaycan'ın da tüm Türk dünyasının hakkını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

‘KIBRIS ADASINDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ GARANTÖRLÜĞÜNÜ SÜRDÜRECEKTİR’

 

Kıbrıs’ın milli ve ulusal bir dava olduğunu belirten KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türklerinin Türkiye desteği ile mücadeleyi sürdürdüğünü söyledi. Kıbrıs’ta adil ve kalıcı sürdürülebilir çözüm için egemen eşitliğinin tanınmasını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın uluslararası anlaşmalardan kaynaklı hakkı olan Türkiye’nin garantörlük hakkıyla bölgenin en büyük ve güçlü ülkesi olduğunu söyledi. Beşparmak Dağlarından bakıldığında Torosları gördüklerini ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs adasında Türkiye Cumhuriyeti garantörlüğünün sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Kritik süreçte oynanan oyunlara rağmen Kıbrıs’ta Türk askerinin caydırıcı güç olarak ilelebet devam etmesi gerektiğini söyleyen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, karşı tarafın niyetini yakinen bildiklerini kuzey ve güneyi birleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Türk askerinin adadan çekilmesiyle 1974 öncesi sürüklenebileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu zaman içerisinde üniter devlete evrilebilir. Avrupa Birliği de olacağı için oynana oyun Türkiye’nin garantörlüğünün ortadan kaldırılması, Türk askerinin adadan çekilmesiyle Kıbrıslı Türklerini 1974 öncesine sürüklenebileceğidir. Hem Kıbrıs'ta hem de mavi vatanda Türkiye-KKTC arasındaki işbirliğiyle, bölgemizin jeopolitik, jeostratejik ve deniz yetki alanlarında, kıta sahalarında, göklerde ulusal çıkarlarımızı birleştirmek süretiyle, çok daha üstün ve milli pozisyonun sürdürülmesi bize yakışandır. Onu yapıyoruz. Bu akşam hep birlikte bu süreçlerde bizlere fevkalade önemli destekleri olan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na yürekten teşekkür etmek istiyorum” dedi. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

 

Küresel Diplomasi ödülü KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a, vefa ödülü Sabah Gazetesi köşe yazarı Yavuz Donat'a, Türk dünyası ödülü TÜRKSOY geçmiş dönem başkanı Düsen Kaseinov’a, medya ödülü TRT World Kanalı adına Antalya Bölge Müdürü Hikmet Kocaman’a, gazetecilik ödülü de Ukrayna’dan yaptığı yayınlarla dünyanın dikkatini çeken Kırımlı kadın gazeteci Gülsüm Khalilova'ya verildi.

 

ŞÜKRAN. PLAKETLERİ

 

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, MESAM Başkanı Recep Ergül, Dünya Basın Konseyleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Melek Şule Aker, HEGEM Başkanı Adem Solak ile EKOTÜRK TV sahibi Cengiz Özdemir ve organizasyona katkıda bulunan kurum ve kişilere şükran plaketlerinin de takdim edildiği Gala Yemeği ve Ödül Töreni programı, müzik ve eğlence ile devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'