Reklam
  • Reklam
Altay dünya belediyelerine seslendi

Altay dünya belediyelerine seslendi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Eş Başkanı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) nedeniyle Türk dünyası ve dünya belediyelerine seslendi.

20 Nisan 2020 - 14:27

Altay dünya belediyelerine seslendi

 

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Eş Başkan, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Türk dünyası ve dünya belediyelerine seslenerek; insanların başvuracağı ilk temas noktasının yerel yönetimler olduğunu, belediyelerin süreçten etkilenenlere her türlü desteğinin hayati önem taşıdığını söyledi.

Dünya insanlığının aynı zorlukları yaşadığı kritik bir süreçten geçildiğini dile getiren Başkan Altay, ortaya çıkan bu beklenmedik durum karşısında yalnızca ülkelerin değil şehirlerin de önceliklerinin değiştiğini söyledi.

Türkiye’nin bu süreçte aldığı önlemler ve kriz yönetimi ile dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “Biz de Konya olarak KOVİD-19 ile mücadeleyi etkin şekilde yürütüyoruz. Başta toplu ulaşım araçları olmak üzere topluma açık alanlarda sürekli dezenfeksiyon yapıyor; Meslek Edindirme Kurslarımızda ürettiğimiz maskeleri günde 50 bin yolcumuza toplu ulaşım araçlarında ücretsiz dağıtıyoruz. Bu süreçten etkilenen esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza çok önemli Sosyal Destek sağlıyoruz. Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası da bu anlamda beraberliğimiz için önemli bir adım olmuştur” diye konuştu.

BELEDİYELERİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ HAYATİ ÖNEMDE

Yerel yönetimlerin merkezi hükumetle koordinasyonu ve işbirliğinin bu süreci daha kolay atlatabilmek için çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Bu durumdan etkilenen insanların başvuracağı ilk temas noktası yerel yönetimlerdir. Belediyelerin süreçten etkilenenlere her türlü desteği hayati önem taşıyor” dedi.

ŞEHİRLERİN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR BİRBİRLERİNE YOL GÖSTERECEK

Dünyadaki tüm şehirlerin aynı süreçten geçip aynı zorlukları yaşadığını belirten Başkan Altay, “Şehirlerin yaptığı çalışmalar birbirlerine yol gösterici olacak ve bu süreçten hep birlikte güçlenerek çıkmamızı sağlayacaktır. Lütfen evde kalalım, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım. Moral ve motivasyonumuzu üst seviyede tutalım. Bu kötü günleri, el ele vererek en kısa sürede atlatacağımızı unutmayalım” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'