Reklam
  • Reklam
Çöp konteynerleri dijitale dönüştü
Reklam

Çöp konteynerleri dijitale dönüştü

Meram Belediyesi, ilçe genelindeki atıkların daha verimli şekilde toplanması için yeni döneme geçti. Çalışmalar kapsamında çöp konteynerlerine yerleştirilen sensör sistemiyle doluluk ve yangın riskine karşı sıcaklık oranı uzaktan takip ediliyor. 

15 Kasım 2022 - 16:29

Meram Belediyesi, dijitalleşen dünya ile birlikte hizmetlerine yenilikler getirmeye devam ediyor. Daha az iş gücü ve atıkların daha verimli şekilde toplanabilmesi adına Meram’daki çöp konteynerlerinde sensörler kullanılmaya başladı. Akıllı atık yönetim sistemi ile çöp konteynerlerindeki doluluk oranı uzaktan takip edilecekken oluşabilecek yangınların da önüne geçilecek. Mevlana Kalkınma Ajansı’nın destek verdiği proje, yaklaşık 1 Milyon TL’lik uygun bir bütçeyle faaliyete geçirilirken tasarrufa büyük ölçüde katkı sağlayacak.

 

DOLULUK ORANLARINA GÖRE OTOMATİK ROTA OLUŞTURULUYOR

 

Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada projeye dair bilgi verilirken, “Çöp konteynerlerine yerleştiren sensörler sayesinde akıllı sistem atık yönetiminde çöp konteynerlerinin doluluk oranları ve ısıları kontrol ediliyor. Yine takibini online olarak gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda doluluk oranlarına göre araçlarımıza otomatik rota oluşturarak konteynerlerin kapasitesi dolmadan boşaltım işlemini gerçekleştiriyoruz” denildi.

 

YANGIN RİSKİNE KARŞI ISI UYARISI VERİYOR

 

Akıllı şehir atık yönetim sisteminin ekonomik ve zaman tasarrufuna büyük katkı sağladığına dikkat çekilen açıklamada, “Çöp konteynerine yerleştirilen sensörler doluluk oranının yanı sıra ısı ve sıcaklık artışı ile ilgili de bize bilgi veriyor. Daha önce çöp konteynerine atılan ateşli atıklar yangına ve maddi zarara sebep vermekteydi. Sensörler sayesinde ısı artışı olduğunda sistemimize uyarı bildirimi geliyor ve yangın tahlikesine karşı tedbir almamıza olanak sağlanıyor. Ayrıca bu sistem, çevre kirliliği, kötü görüntü ve çöp kokusu problemlerini de asgariye indirmektedir” şeklinde görüş belirtildi.

AKILLI ATIK YÖNETİM SİSTEMİ BİR ÇOK AVANTAJ SAĞLIYOR

 

Akıllı Atık Yönetim Sistemi bir çok avantajı beraberinde getirirken az işgücü ve az zamanda verimli atık toplama yapılması, atıkların çevreye olan olumsuz etkilerini minimum seviyeye düşürülmesi, daha temiz ve düzenli bir şehir planı, gereksiz ve çok alanda bulunan konteyner sayılarını azaltmak ve çevre estetiğine katkı sunmak, daha uzun aralıklarla toplama yaparak toplama esnasındaki gürültü, koku kirliliği ve trafik yoğunluğunu azaltmak ve çöp konteynerine atılan ateşli atıklar nedeniyle yanma sorununun ortadan kaldırılması hedefleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1