Reklam
  • Reklam
Hz. Mevlana’yı anma törenleri başlıyor

Hz. Mevlana'yı anma törenleri başlıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Bu yıl "İrfan Vakti" temasıyla 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek  Hazret-i Mevlâna'nın 748. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) programını tanıttı.

03 Aralık 2021 - 11:45 - Güncelleme: 03 Aralık 2021 - 12:00

Meram Belediyesi'ne ait Tantavi Kültür Merkezinde düzenlediği basın toplantısında bu yılki anma törenleri hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, zamanla sahne-salon programları ile çeşitlenen Anma Törenlerinin bu yıl (1937 yılı temel alınırsa)  modern etkinlik biçimleriyle 84. yılı olacağını söyledi.

Yarar, 748. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinliklerinin,  Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi,  Karatay Belediyesi, Meram Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, KTB Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, KTB İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, KTB Konya Devlet Tiyatrosu, Uluslararası Mevlâna Vakfı, İrfan Medeniyeti Araştırma Merkezinin program destekleri ile zenginleştirildiğini ve toplam 187 ayrı program yapılacağının söyledi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'