Reklam
  • Reklam
İkinci el eşyalar çalıntı çıktı
Reklam

İkinci el eşyalar çalıntı çıktı

Konya Emniyet Müdürlüğü hırsızlıkların önüne geçmek için hurdacılara ve ikinci el eşya alım satımı yapan yerlere denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda bir işyerine gerçekleştirilen denetimde yüzlerce çalıntı eşya satıldığı tespit edildi. 

05 Kasım 2022 - 13:34

Konya Emniyet Müdürlüğü hırsızlık ve hırsızlıktan doğan mağduriyeti engellemek için ikinci el eşya alım satımı yapan iş yerlerini kıskaca aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri araştırmaları neticesinde ikinci el eşya alım ve satımının yapıldığı bir iş yerinde onlarca ikamet ve bağ evlerinden çalındığı anlaşılan yüzlerce çalıntı eşya tespit etti. 

 

İş yerinde arama yapan ekipler oto yıkama makinesi, halı yıkama makinesi, televizyon, elektrikli süpürge, fotoğraf makinesi, oto teybi gibi çeşitli elektronik eşya, matkap, testere, çim biçme makinesi, hilti, taşlama makinesi gibi çeşitli inşaat ve tarım aletleri ve kol saati, tespih gibi toplam 167 parça eşya ele geçirdi. Ekipler ayrıca arama esnasında ele geçirdiği 1 adet pompalı tüfek, 1 adet toplu tabanca, 1 adet havalı tabanca ve tabancaya ait 1 adet şarjör ve 2 adet tüpe de el koydu.

 

Konuyla ilgili daha önceden de suç eşyası satın alma ve diğer çeşitli suçlardan 13 ayrı suç kaydı olan Ö.K. isimli şüpheli gözaltına alındı. Ekipler ele geçirilen malzemeleri daha önceden şikâyette bulunan sahiplerine teslim etmek için çalışmalara başladı. 

 

CEP TELEFONU HIRSIZI DA YAKALANDI

 

Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ikinci el eşya alıp satanlara denetimlerini sürdürürken hırsızların da peşini bırakmadı. Ticari taksiye müşteri olarak binip taksiden indiği esnada taksicinin telefonunu çalan hırsızlık şüphelisi İ.B. de ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İ.B.’nin 6 ayrı hırsızlık olayından suç kaydı olduğu öğrenildi.

 

Hırsızlık olayının şüphelisi İ.B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1