Reklam
  • Reklam
İlk günde 4 binden fazla ihlal
Reklam

İlk günde 4 binden fazla ihlal

Konya’da hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla 27 noktada 'Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri' EDS-3 projesi faaliyete başladı. İl Emniyet Müdürlüğü, EDS-3 sistemlerinin ilk günündeki ihlalleri açıkladı.

10 Mayıs 2022 - 20:16

Konya'da karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturarak kural ihlalinde bulunan veya suça karışan araçları tespit etmek ve yaya ölümlü, yaralanmalı kazaların önüne geçerek sıfır rakamına ulaşmak amacıyla kurulan EDS-3 Projesi kapsamında Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri aliyete başladı.

EDS-3 PROJESİNDE İLK GÜNDE “4.143” KURAL İHLALİ YAPILDI

 

Konya İl Emniyet Müdürlüğü EDS-3 Projesinin birinci gününün istatistiklerini paylaştı. Yapılan paylaşımda ilk günden 4.143 kişinin hız sınırlarına uymadığı görülüyor. Hız koridorlarında en çok ihlal yapılan yollardan ilk üç sırada Aksaray Yolu, Antalya Çevreyolu ve Ankara Caddesi geliyor.

 

EDS – 3 Projesi kapsamındaki Hız Koridorlarının bulunduğu yollar: Aksaray Yolu, Antalya Çevreyolu, Ankara Caddesi, Aliya İzzetbegoviç Caddesi, Aslım Caddesi, Karaman Caddesi, Hatıp Caddesi, Veysel Karani Caddesi.

 

 

EDS 1 VE 2 HIZ KORİDORLARINDA KURAL İHLALİ YÜZDE 80 AZALDI 

 

EDS-1 Hız Koridorunda bulunan Yeni Meram Caddesi ve Rauf Denktaş Caddesi, EDS -2 Hız koridorunda bulunan Yeni İstanbul Caddesi ve Adana Çevreyolunda Elektronik Denetleme Sistemlerinin faaliyete girmesinden itibaren hız ihlallerinde yüzde 80 azalma, ölümlü-yaralanmalı kazalarda yüzde 68 azalma oldu.

 

EDS-3 Projesinde de Emniyet Müdürlüğünce önümüzdeki günlerde hızdan kaynaklı kazaların sıfıra inmesi ve hız ihlallerinin en az yüzde 80 oranında azalması hedeflendiği ve polis ekipleri tarafından mobil radar araçlarıyla denetimlerin devam edeceği ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1