Reklam
  • Reklam
Karabulut güven tazeledi
Reklam

Karabulut güven tazeledi

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliğinin bugün yapılan 5. Olağan genel kurulunda mevcut başkan Nazif Karabulut güven tazeledi

18 Mayıs 2022 - 19:55

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliğinin 5. Olağan genel kurulunda Nazif Karabulut güven tazeledi. Genel Kurulda konuşma yapan Karabulut zarar ettiklerini belirterek ucuz et için ithalat yapmakla tehdit ediliyoruz, diyerek şunları söyledi: 

“Gerek pandemi, gerek savaş nedeniyle çok zor günler geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Ekonomik sıkıntıların, kurdaki aşırı dalgalanmanın, kuraklığın oluşturduğu sıkıntıları ve akabinde başta yem, elektrik, akaryakıt olmak üzere tüm girdilerde yaşanan olağan üstü fiyat artışlarının olumsuz etkilerini, en çok üreticiler olarak bizler yaşıyoruz. 

Üretim girdilerine gelen aşırı zamları, ürünlerine yansıtamayan tek sektör süt ve et üreticileridir. Bizim üreticilerimizin girdi fiyatları, serbest piyasa şartlarında değerlendirilirken, bizim etimiz bizim sütümüz enflasyonu azdırır denerek ya baskılanıyor ya da ithalat sopasıyla terbiye edilmeye çalışıyoruz. 

Sektörümüzü yöneten yetkililer, beyler zarar ediyoruz zarar…Üreticinin ettiği zarar, bizzat Hayvancılık Genel Müdürlüğünün hazırladığı raporlara bile yansıdı.

Yapmayın!!! Bu cefakâr üreticileri küstürmeyin. Ahırları çardakları boşalttırmayın. Eğer bu üretici sektörden çıkarsa bir daha asla geri gelmez, milyonları verseniz gelmez. Süt üretici yıllardır zarar etti. Yılmadı. Ya nasip bu sene düzelir inşallah dedi. Ama olmadı. Çaresizlikten, gözleri gibi baktıkları ineklerini, göz yaşlarıyla kesime gönderdiler. 

Yapmayın, bu üreticinin feryadını duyun. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Kesime giden bir ineğin yeri ancak 36 ayda yeri doldurulabiliyor. Ana olmadan dana olmaz. 

Biz besiye almak için dana bulamıyoruz, bulsak ta ateş pahası alsan bir dert almasan bir dert. Bizim fiyatlarımız biraz yükselmeye başlayınca bizi korumaları gerekenler piyasaya ucuz et vermekle, ithalat yapmakla tehdit ediliyoruz. Bu devran böyle gitmez.”

Genel Kurulda Nazif karabulut yeniden başkan seçilirken Recep Taş, Adnan Eser, Halit Sarı, Melek Okumuş, Bekir Çelik, Hasan Hüseyin Şimşek yönetim kuruluna seçildiler. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1