Kavuş’tan miniklerle ‘çevre’ sohbeti

Kavuş’tan miniklerle ‘çevre’ sohbeti

Meram’da Çevre Haftası birbirinden güzel, etkin ve farkındalık oluşturacak programlarla kutlanıyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 3. sınıf öğrencileriyle çevre üzerine sohbet ederken, çevre mühendisleri  tarafından da miniklere ‘çevre eğitim seti’ dağıtılarak geri dönüşüm eğitimi verildi.

07 Haziran 2022 - 15:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile hayata geçirilen Türkiye Çevre Haftası, Meram’da birbirinden önemli ve değerli programlarla kutlanıyor. Bu çevrçevede ilçe genelinde bulunan 78 okulda eğitim gören 6 bin 346 ilkokul üçüncü sınıf öğrencisine çevremizi konu alan ‘çevre eğitim seti’ dağıtımına başlandı. Bu kapsamda Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Abdüssamet Fazilet Kuzucu İlkokulu’nda öğrencilerle buluşarak çevreye dair sohbet etti. Çevre bilinci ve sıfır atığın önemi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Mustafa Kavuş, “Çevre kirliliği ve atıklar sorunu, geleceğimizi yani sizleri tehdit eden en büyük sorunlardan biridir. Bu tehdidi kaldırmak için bizler yoğun bir çalışma sergiliyoruz. Ama sizlerin desteği olmadan bu sorunu çözmemiz mümkün değil. Belki de en büyük görev sizlere düşüyor. Geleceğimizi kurtarmanın sizlerin ellerinde olduğunu asla unutmayın. Çevre kirliliğine sebep olan şeyler hakkında bilgi sahibi olarak atıkların geri dönüşümüne yardımcı olacak ve geleceğimizi hep birlikte kurtaracağız” diye konuştu. 

KAVUŞ; “TÜM ÇALIŞMALARIMIZ SİZLERE DAHA GÜZEL BİR DÜNYA BIRAKMAK İÇİNDİR”

İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak için başlayan Çevre Haftası etkinliklerinin daha güzel bir Türkiye ve daha sağlıklı bir dünya için atılmış güzel bir adım olduğunu aktaran Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Çevrenin kirlenmesi bütün ülkelerin ortak sorunudur artık. Eğer bir önlem almazsak siz çocuklarımız için ileride çok daha büyük bir sorun olacak. Çevre kirliliği hepimizin sağlığını ve günlük yaşayışını etkileyen bir olaydır. Bu sorunu çözmek için küçük büyük her bir bireyin desteğine ihtiyaç var. Bizler bu konuda KOP Doğa Okulu’nda sizlere çevre bilincinizi geliştirmek amacıyla eğitimler veriyorduk. Buna ilaveten bugünden itibaren çevre eğitim seti dağıtımına da başladık. Buralarda sizlere yapılan uyarıları dinleyin, onları uygulayın hatta anne babalarınız başta olmak üzere bütün büyüklerinizi hata yaptıklarında uyarın. Eğlenirken öğrenmeye devam edeceksiniz, öğrendiklerinizi de başkalarına anlatacaksınız.”

ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ VE ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ NOKTASINDA SEMİNER VERİLDİ

Kitap dağıtımının ardından Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı çevre mühendisleri tarafından Abdüssamet Fazilet Kuzucu İlkokulu öğrencilerine çevre kirliliğinin önlenmesi ve atıkların geri dönüşümü için neler yapabilecekleri konusunda seminer gerçekleştirdi. Öğrencilerin en üst düzeyde bilinçlendirilmesinin hedeflendiği seminerde, çevreyi kirletmeden, geri dönüşüm ürünlerini toplamak, ayırmak ve yeniden kullanıma kazandırmanın yolları ve bunun sonucundaki kazanımlar anlatıldı. Doğal kaynakların hızla tükendiği dünyada, var olan kaynakların özenle kullanılmasının yollarının da aktarıldığı seminerde geri dönüşümün çocukların ve gençlerin kendi gelecekleri adına yapacakları en önemli yatırım olduğu hatırlatıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı