Konyaspor’da bir milyar TL’lik borç tescillendi!

Konyaspor'da bir milyar TL'lik borç tescillendi!

Yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, yeşil-beyazlı kulübün güncel borcunun 1 milyar 50 milyon TL olduğunu, yeni sezonda da Ali Çamdalı ile yola devam edeceklerini açıkladı.

01 Haziran 2024 - 14:29 - Güncelleme: 01 Haziran 2024 - 18:39

Önceki yönetiminden 630 milyonla değil, 830 milyon borç aldıklarını vurgulayan Ömer Korkmaz, güncel 1 milyar 50 milyon olan borcu zamanla azaltacak bir yapılanmayı hedeflediklerini söyledi.

Bayır Diamond Otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Tümosan Konyaspor'un başkanı Ömer Korkmaz, "Zorlu bir süreci geride bıraktık. Sonucunda süper ligde yolumuza devam ediyoruz. Asıl zorluk bundan sonra başlayacak. Maddi ve manevi olarak bir yorgunluk var. Tüm Konya tribünlerini dolduran taraftarlarımıza teşekkür ederim. Herkes bu süreçte cefasını çekti. Önümüzdeki yıllar için feda olarak yola çıkacaz. Önümüzdeki sezonun planlanmasında fedakarlık bekliyoruz'' dedi.

Korkmaz, "Herhangi bir teknik direktör arayışı içinde değiliz. Konyaspor'a kendini yaşamak isteyenler çok. Yönetim kurulu olarak bir isim konuşmadık" şeklinde konuştu.

Korkmaz, yeni sezonda teknik direktör Ali Çamdalı ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

"Yönetim kurulumuzla aldığımız ortak bir kararımız var. İhtiyacımız olan, yönetimle iyi iletişim içinde olup istişare yapabilecek, bütçeye göre takım oluşturmak için iletişim kurabileceğimiz bir teknik direktöre ihtiyacımız var. Biz bu şartlarda Aykut Kocaman Sergen Yalçın tarzı hocaları Konyaspor'a zaman getiremeyiz. Kısmen Rıza hocayı da dahil edebiliriz. O zaman bizim bütçemize ve planlamıza en uygun hoca elimizdeki organizasyondan daha iyisinin çıkmayacağına inandık. Ligde son 4 maçta hangi teknik direktör gelseydi, 5 milyon lira garanti, 10 milyon TL ligde kalma parası artı gelecek sezon kontratı olacaktı. İçeride oynanan 3 maçla deplasmandaki Kayserispor karşılaşmasında alınan puanlarla Ali Çamdalı,  takımın hocasıydı... Evimizde oynanan son maçta alınan mağlubiyetten dolayı da 'Bu takımın hocası olmamalı' gibi algı oluştu. Önümüzdeki sezon Ali Çamdalı ile devam edeceğiz. Elimizdeki değerlere sahip çıkmaya çalışıyoruz. Biz doğru olduğuna inandığımız bir şeyi yapıyoruz. Ama risk deniliyorsa risk. O riski alıyoruz" dedi.

Korkmaz toplantıda şunları söyledi:

"Fedakarlık yaparak pek çok şeyde yönetim olarak vazgeçeceğiz. Sözleşmesi biten bir çok oyuncu ile devam etmeyeceğiz. Konyaspor'un borcu devir aldığımızda 800 milyon TL üzerindeydi. Güncel borç ise 1 Milyar TL üzerinde.'

Korkmaz, isim sponsorluğun devam edip etmeyeceğini konusunda da şunları söyledi:

"TÜMOSAN sponsorluk olarak Konyaspor'a çok yakışıyor. Sponsorluk sürecimiz şu an için devam etmektedir. Opsiyon onlarda."

Yönetim olarak kombine bilet fiyatlarını da en yüksek 25 bin TL'den satışa sunacaklarını anımsatan Korkmaz, "Kombine fiyatları en yüksek 25 bin TL, loca fiyatları en yüksek 2 milyon 40 bin TL olacak. " diye ko nuştu.

Korkmaz, ürün tedarikçisi ile yapılan görüşmelerin ardından maliyetlerdeki artışı da dikkate alarak bir formanın satış fiyatını 1399-1499 TL aralığında olacağını açıkladı.

Korkmaz, basketbol takımının bu sezon mücadele ettiği Türkiye Basketbol Ligi'nden (TBL) TB2L'ye düştüğü Konyaspor'da, basketbol şubesine bir kaç yıl ara verileceği açıkladı.

Başkan Korkmaz basketbol şubesiyle ilgili soruya, "Konyaspor önümüzdeki bir kaç yıl basketbolda bulunmayacak. Şayet Büyükşehir Belediyesi TB2L'yi altyapı gibi kullanmak isterse lisansımızı onlara devredeceğiz. Bu şehirde iki basketbol takımı zorlanabilir. Büyükşehir'in takımı da bizim takımımız. Hatta Konyaspor'dan ayrılmasın diye ben ve Adem başkan (Bulut) kendi şirketlerimizden sponsor olduk." şeklinde yanıt verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yeni rektör belli oldu
Yeni rektör belli oldu
Konya Protokolünden yeni bakanlara ziyaret
Konya Protokolünden yeni bakanlara ziyaret