MEGA kitaplıkları ilham kaynağı oluyor

MEGA kitaplıkları ilham kaynağı oluyor

01 Aralık 2023 - 17:35

Meram Belediyesi tarafından ilçedeki tüm okullara kazandırılan MEGA Kitaplıkları ile fiziki şartları müsait 39 okulda açılan ‘Akıl Zeka Sınıfları’ eğitim ve bilim yolculuklarında öğrencilere ilham kaynağı olmaya devam ediyor. TÜBİTAK yayınlarının ve bilimsel kaynakların yer aldığı kitaplıklar öğrencilerin en çok vakit geçirdiği alanlardan biri olurken Akıl Zeka Sınıfları’nda da hem öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyorlar.         

 

 Meram Belediyesinin ilçe genelinde bulunan 152 okula kazandırdığı MEGA TÜBİTAK kitaplıkları ve fiziki şartları müsait 39 okulda açtığı ‘Akıl Zeka Sınıfları’ bilim yolculuklarında öğrencilere eşlik etmeye devam ediyor. TÜBİTAK yayınlarının ve bilimsel kaynaklarının yer aldığı kitaplıklar öğrencilerin büyük beğenisini kazandı. Meram Belediyesi, öğrencilerin sıkı bir şekilde takip ettiği kitaplıkta bulunan yayınlara sürekli yenilerini ekleyerek onların eğitimlerinde yanlarında olmayı da sürdürüyor.     

 

 ÖĞRENCİLER ZEKA GELİŞTİRİCİ OYUNLARLA HEM ÖĞRENİYOR HEM EĞLENİYOR 

 

Öğrencilerin en çok vakit geçirdikleri ve en çok sevdikleri alanlardan bir diğeri ise yine Meram Belediyesi tarafından okullara kazandırılan Akıl Zeka Sınıfları. Belediyenin ilçe genelinde fiziki şartları müsait 39 okulda açtığı ‘Akıl Zeka Sınıfları’nda çocuklar zeka geliştirici oyunlarla hem öğreniyor hem de eğleniyor. Sınıflarda, mangala, q-bitz, equilibrio, pentago, küre, kulami, reversi gibi zeka geliştiren oyunlarla tanışan öğrenciler, maharetlerini yine Meram Belediyesinin gerçekleştirdiği yarışmalarla da gösterme fırsatı yakalıyorlar. 

 

 BAŞKAN KAVUŞ; “ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPTIĞIMIZ HER ŞEY GELECEK İÇİN KELEBEK ETKİSİ OLUŞTURACAKTIR.” 

 

Meram Gelişim Akademisi MEGA kapsamında gerçekleştirdikleri eğitimler ve sosyal faaliyetlerle eğitimin yanında olduklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, okullara kazandırılan TÜBİTAK Kitaplıkları ve Akıl Zeka Sınıfları’nın bu desteklerin en güzel örnekleri olduğuna vurgu yaptı. Kitaplıkların ve Akıl Zeka Sınıfları’nın çocukların bilimsel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunmak, bilimi sevdirmek ve merak uyandırmak amacıyla kurulduğunu kaydeden Başkan Kavuş “Gerek kitaplıklarımız gerekse Akıl Zeka Sınıflarımız öğrencilerin sıkça uğradıkları alanlar haline geldiler. Gelecek adına bizleri umutlandıran bu ilgiyi artırmak adına, kitaplıklardaki yayınlara sürekli yenilerini ekleyerek çocuklarımızın bu dikkatini artırıyoruz. Çocuklarımıza yaptığımız bu yatırımların kelebek etkisiyle büyüyerek geleceğin bilim adamlarının yetişmesinin önünü açacağına inanıyoruz” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Kemal Soylu yeniden  Basın Vakfı yönetiminde
Kemal Soylu yeniden Basın Vakfı yönetiminde