Reklam
  • Reklam
Mersin Haberci Gazetesi’ne çirkin saldırıya kınama

Mersin Haberci Gazetesi'ne çirkin saldırıya kınama

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim "Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan medyamıza yapılan saldırının ardında, bir siyasi parti mensuplarının oluşu ayrıca çok üzücü. Bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi 

15 Şubat 2022 - 19:52

Metsin'de dün maskeli bir grubun sözlü saldırısına maruz kalan Mersin Haberci Gazetesi çalışanları, bugün de onlarca kişinin yumurtalı ve boyalı saldırısına uğradı. Saldırıda yaralanan olmazken, CHP'li gençlik kolları üyesi oldukları ileri sürülen grup slogan atarak dağıldı.

Bugün öğle saatlerinde merkez Akdeniz ilçesinin Camişerif Mahallesi'nde yaklaşık 35 yıldır günlük siyasi gazete olarak yayın hayatını sürdüren Mersin Haberci Gazetesi'nin bulunduğu sokağa gelen ve çoğunluğu gençlerden oluşan onlarca kişi, ellerindeki boyaları kapının önüne çıkan gazete çalışanlarının üzerine döktüler. Grup daha sonra gazete binasını ve çalışanlarını yumurta yağmuruna tuttu. Gazete önündeki eylemlerini sürdüren kalabalık "Yanlış haber yapıyorsunuz" diyerek slogan attı. Sloganlarına bir süre devam eden grup, tehditler savurup yanlarında getirdikleri buğdayları da gazete binası önüne döktükten sonra sloganlarla olay yerinden uzaklaştı. Saldırıda Mersin Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici ile muhabir Kadri Duman'ın yüzü ve kıyafetleri boya içinde kaldı. Saldırgan grup içerisinde CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzettin Kırılmaz ile CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer'in de olduğu iddia edildi. 

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, gazete çalışanları ile görüştükten sonra bölgedeki kamera görüntülerini inceledi. Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Olayın ardından kentteki birçok gazeteci Mersin Haberci Gazetesi'nin önüne gelerek meslektaşlarına "Geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.

'İBRETLİK BİR OLAY' 

Mersin Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada "Bugün bir saldırıya uğradık. Hiç de hoş olmayan, demokrasiye yakışmayan ve özellikle kendilerine yakıştıramadığım bir partinin, bir genç grubun bunu yapması çok daha üzücü. Onları yönlendirenleri şiddetle kınıyorum. Bugün bizim başımıza gelen olay sadece bize değil basın özgürlüğüne bir saldırı olarak nitelendirilsin. Gerekli yerlere mesaj olsun. Şikayetçi olduk. Zaten artık kamuoyuna mal olmuş bir olay. Emniyetimiz de gerekli girişimleri yaptı, incelemeleri sürüyor. Sonucu inşallah adalet belirler. Bu saldırıların iyi tarafı da var. Yayın politikamızın doğruluğunu ispatlayan bir davranış. Sosyal demokrat geçinen insanların hak ve adalet anlayışını da gözler önüne sermesi açısından ibretlik bir olaydır" dedi.

KGK'DAN KINAMA MESAJI 

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), Mersin Haberci Gazetesi'ne yapılan çirkin saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, KGK Adıyaman Temsilcisi İbrahim Aslan'a ait olan Mersin Haberci Gazetesi'ne yapılan çirkin saldırının ardında bir siyasi parti mensuplarının oluşunun ayrıca çok üzücü olduğunu belirterek "Medya, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Bu tip saldırıların gazeteci arkadaşlarımızı asla yıldıramayacağı, korkutamayacağı unutulmamalıdır. Bu çirkin saldırıyı kınarken, saldırganların bir an önce yakalanıp, adalete teslim edilmelerini talep ediyoruz" dedi. 

TUNCAY ÖZKAN'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU 

CHP mensubu gençler tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'i arayan CHP'nin Medyadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, "Geçmiş olsun. CHP'ye mensup kişilerin yaptıkları bu saldırıyı asla tasvip etmiyoruz. Onlarla ilgili hemen disiplin süreci başlatıyoruz, gerekeni yapacağız" dedi.

Tuncay Özkan, Mersin Haberci Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Aslan'ı da arayarak "Geçmiş olsun" diyeceğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'