Salih Sedat Ersöz ilk 100’e girdi

Salih Sedat Ersöz ilk 100'e girdi

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl münasebeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda Çekmeköy Belediyesi Öncülüğünde düzenlenen 100. Yıl Marş Yarışmasında Salih Sedat Ersöz ilk 100 içine girdi.

18 Mart 2022 - 16:39 - Güncelleme: 18 Mart 2022 - 16:45

Yarışmaya 14 ülkeden ve ülkemizin 81 ilden toplam 2259 şiir katıldı. Bu şiirlerin değerlendirilmesi 6 ay sürdü. Ülke çapında tanınan ve uzman olan seçici kurul titiz bir çalışma sonucu Şubat ayı içinde şiir yarışması sonuçlarını açıkladı. Yapılan değerlendirme sonunda marş adayı olarak, bestelenmeye hak kazanan 100 şiir belirlendi. Salih Sedat Ersöz’ün de yazdığı şiir ilk 100’e girdi.

 

100 ŞİİR 100. YIL MARŞI OLMAK İÇİN YARIŞACAK

 

Şiirleri ilk 100 içinde yer alan şairler için 3 Mart Perşembe akşamı İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nde bir ödül töreni düzenlendi. 100. yılın 100 şairi içinde yer alan Salih Sedat Ersöz’de ödül törenine katılarak ödülünü ve plaketini aldı. Ödül töreni ile yarışmanın şiir etabı tamamlanmış oldu. Bundan sonra beste yarışması başlayacak. Yarışmaya müracaat eden bestekârlar bu 100 şiirden istediklerini besteleyecekler. Şiir olarak birinci seçilmeyecek. Şiir yarışması tamamlanmış oldu. Bu şiirler içinden en iyi, en güzel bestesi yapılan ve en iyi beste olarak seçilen şiir 100. Yıl marşı olarak ilan edilecek. Yani artık bundan sonra iş bestekârlarda… Hangi şiirin iyi bir bestesi yapılırsa o şiir marş olma hakkını kazanacak. Bu 100 şiir bestekârların elinde yarışacak artık. Bu 100 şiirin yer aldığı bir kitap bastırıldı. Bu kitap bestekârlara verilecek, şiirler bestelenecek ve en iyi beste 100. Yıl marşı olacak. Ödül törenine 100. Yılın 100 şairi olmaya hak kazanan şairlerimizin yanında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar sanat,  siyaset ve iş dünyasından önemli isimler ve binlerce  vatandaş katıldı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı