Sektöründe Türkiye'nin en büyük kuruluşları arasında yer alan AKŞEKER GRUP tarafından Konya'da yapımı gerçekleşen ve teknolojik açıdan Avrupa'da sayılı tesislerden biri olan Konya Et Entegre Tesisleri hizmete girdi.
Konya-Karaman yolu üzeri Çomaklar Mahallesi'nde kurulan; büyükbaş, küçükbaş ve tavuk kesim ünitesi ile Konya'nın ekonomisine yön verecek olan tesisler, hijyenik şartlara uygun, yüksek kapasite ve modern teknolojisi ile tüm besici, kasap ve sektörün hizmetinde olacak.
Akşeker Konya Et Entegre Tesisleri'nde son sistem kesim makineleri, et firesini azaltacak soğuk hava depo sistemleri, et ve sakadat ile ilgili tüm hijyen önlemleri ve otomatik robotik yükleme gibi bir çok yenilikler yer alıyor.
Büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim ünitelerinin yanısıra, Konya Bölgesine bugüne kadar yer almayan ve tavuk sektöründe yokluğu büyük ekonomik kayıplara neden olan tavuk kesim ünitesininde yer alması, beyaz et sektörüne de ayrıca yeni bir hareket getirecek.
Akşeker Grup, Konya'da kurduğu et entegre tesislerinin yanısıra yine bugüne kadar Konya ve bölgesinde olmayan hayvansal atıkların ekonomiye yeniden kazandırıldığı rendelik tesislerini de kurarak yine bir ilke imza attı.
Rendelik tesislerinde, hayvansal atıklar, hayvan yemi olarak yeniden ekonomiye kazandırılacak. Son modern İtalyan tekonolojisi ile kurulan tesisler sayesinde, çevreye yayılabilecek koku engellenirken, 1500 metre kare kapalı alandan oluşan arıtma tesisleriyle de, Akşeker Konya Et Entegre Tesisleri örnek ve çevreci bir kuruluş olarak dikkat çekecek.
Akşeker Konya Et Entegre Tesisleri'nin hizmete girmesinin Konya'da sektöre yeni bir heyecan ve canlılık kazandıracağını söyleyen Konyalı besiciler ve kasaplar, Akşeker Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şeker'e teşekkür ettiler.
Yeni hizmet binasında düzenlenen tanışma kolkteylinde bir araya gelen kasplar ve besicilere hiyaben konuşan Akşeker Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şeker, bu tesislerin kendilerinin değil, tüm Konyalının olduğunu vurguladı.
Şeker "Biz üretene, tüketene ve çalışana kaynak oluyoruz. Sektörün öncüsü olmak bir takım sorumlulukları gerektirir. Bizde bu sorumluluğu sizler için üzerimizde taşımak zorundayız." şeklinde konuştu.
AKŞEKER Konya Et Entegre Tesisleri hizmete girdi
ETBALIK'ın kapanması ile Konya merkezde sorunlar yaşayan et sektöründeki sıkıntının, Akşeker Grup tarafından yaptırılan Konya Et Entegre Tesisleri'nin hizmete girmesi ile aşılması hedefleniyor
Yayınlanma :
19.02.2015 20:39
Güncelleme :
19.02.2015 20:39


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: