Arabacı: 31 Mart vakası devlete ve millete saldırıdır

Arabacı: 31 Mart vakası devlete ve millete saldırıdır

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında 31 Mart Vakası’nı anlatan Prof. Dr. Caner Arabacı, Osmanlı Devleti’nin 31 Mart’ta başlayan ve 9 yıl devam eden süreç sonunda yıkıldığını belirterek, “31 Mart Vakası, bu milletin ve devletin değerlerine yapılan bir saldırıdır” dedi

01 Nisan 2019 - 16:31

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında bu hafta tarihin önemli olaylarından 31 Mart Vakası gündeme alındı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Caner Arabacı, “Millet Varlığına Tuzak 31 Mart Vakası” konulu konferansta, “31 Mart Vakası öne çıkarılarak, bu milletin değerlerine, inancına, uzun süre hayasızca saldırı yapıldı” dedi.

Aradan bir asır geçmesine rağmen 31 Mart Vakası’nın hala tartışılan bir konu olduğunu ve bizi birbirimize düşürmenin malzemesi yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Arabacı, olay esnasında yaşananları kronolojik olarak anlattı. 2. Meşrutiyet’in ilanından sonra, Abdülhamid zamanında, dış güçlerin müdahalelerinin olduğu bir dönemde yaşanan 31 Mart Vakası’nın ayaklanmalarla tarihe geçtiğini belirten Prof. Dr. Arabacı, olayların Avcı Taburları üzerinden geliştirildiğini söyledi.

Osmanlı Devleti’nin 31 Mart’ta başlatılan ve 9 yıl süren bir sürecin ardından yıkıldığını anlatan Prof. Dr. Arabacı, şunları söyledi:

“Abdülhamid dönemini düşünmekte fayda var. Dış güçlerin müdahalelerinin olduğu bir dönem. Bu süreç, medeniyet değiştirme, 'aydın-toplum' aykırılığı sürecini de tetiklemiş, dış güçlerden destek isteyen Jöntürkler grubu oluşmuştur. Bütün kesimlerde Abdühamid aleyhtarlığı pompalanır ve çok acıdır ki, kabul görür. Şu anda bile dışarıdan destek isteyenler var; Öcalan ve bazı siyasiler gibi. Abdülhamid döneminde çok sayıda Ermeni ayaklanmaları, kalkışmalar yaşandı. Meşrutiyet ilan edilir, Abdülhamid baştadır, meşru bir yönetim kurulmuştur. Ancak toplumsal patlamalar olur. İmam, papaz, hahamın kol kola olduğu yürüyüşler yapılır ve şeriat istenir. İstenen şeriat aslında kanun hakimiyetinin sağlanması içindir. Meşrutiyeti korumak için Avcı Taburları getirilir. Bu 31 Mart’ın temelidir. Çünkü irtica süsü verilmiş hareket, Avcı Taburları üzerinden geliştirilir. İngilizlerin 1908’deki planı, 1909’da gerçekleşmiştir. Halifelik kaldırılamamış ama halife kaldırılmıştır. Abdülhamid’den sonra devlet başkanı yoktur. Devlet de 9 yıl sonra yok olur. Osmanlı Devleti 31 Mart’ta başlatılan bir sürecin sonunda, 9 yıl sonra ortadan kaldırılmıştır. Müslüman Türk’e, İslam’a ve vatana kast açıktır.”

Konferansta Türkiye üzerinde oynanan oyunların 31 Mart Vakası ile kısa bir özetini veren Prof. Dr. Caner Arabacı’ya teşekkür eden Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, konuğuna tablo ve katılım belgesi takdim etti.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Haftanın hakemleri açıklandı
Haftanın hakemleri açıklandı
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0