Arjantin 3. kez Dünya Şampiyonu oldu

Arjantin 3. kez Dünya Şampiyonu oldu

Katar'da düzenlenen Dünya Kupasında penaltı atışları sonunda son dünya şampiyonu Fransa'yı yenen Arjantin şampiyon oldu.

18 Aralık 2022 - 21:20 - Güncelleme: 18 Aralık 2022 - 22:48

Daha önce 2 kez Dünya şampiyonluğuna ulaşan Arjantin 3. kez Dünya Şampiyonluğuna ulaştı.

Arjantin ile Fransa, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Lusail Stadı'nda karşı karşıya geldi. Arjantin 23'te Messi, 36. dakikada da Di Maria ile skoru 2-0'a getirdi. Maçta bir varlık gösteremeyen Fransa 80 ve 81. dakikada Mbappe ile bulduğu iki golle skoru dengeledi ve maç uzatmalara gitti.

Uzatmaların 108. dakikasında Messi bir kez daha sahneye çıktı ve takımını 3-2 öne geçirdi. Ancak 10 dakika sonra hattrick yapan Mbappe ile Fransa  bir kez daha skoru dengeledi. 3-3.

Finalde başka gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda Fransa'yı 4-2 mağlup eden Arjantin, Dünya Kupası'nın sahibi oldu ve 3. kez Dünya şampiyonluğunu kazandı.

Arjantin'de Messi, Dybala, Paredes ve Montiel ile penaltı atışlarını gole çevirirken Fransa'da Coman ve Tchouameni penaltı atışından yararlanamayınca penaltı atışlarında 4-2 toplam skorda ise 7-5'lik skorla Arjantin kupaya uzandı. Final maçını yaklaşık 90 bin kişi izledi.

Şampiyonanın gol kralı toplam 9 gol atan Fransa'nın yıldızı Mbappe oldu.

Fotoğraf: BBC

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Kemal Soylu yeniden  Basın Vakfı yönetiminde
Kemal Soylu yeniden Basın Vakfı yönetiminde