Çiftçi İçin Adayız            

Çiftçi İçin Adayız            

Meram Ziraat Odası seçimlerine hazırlanan Tarımsal Üretimde Birlik ve Dayanışma Grubu Başkanı Murat Yağız açıklamada bulundu.

14 Ocak 2019 - 13:42 - Güncelleme: 14 Ocak 2019 - 13:47

Açıklamasında gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutlayan Yağız, “Bir fotoğraf karesi için saatlerce en doğru anı bekleyen; bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışan, Bir çiftçinin  toprağı işlediği gibi kelimeleri işleyen , halkımızı bilgiyle doyuran  değerli basın mensupları ve basın gönüllülerimizin geçtiğimiz hafta kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha şahsım ve  Tarımsal Üretimde Birlik Ve Dayanışma Gurubumuz adına  en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

23 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşen Meram Ziraat Odası delege seçimlerinde "Zengin Toprakların Fakir Çocukları olmayalım " düsturuyla yola çıktığımız "Tarımsal Üretimde Birlik Ve dayanışma Gurubu" olarak delege seçildiklerini belirten Başkan Murat Yağız, şunları kaydetti: “Biz bu yola, iki cihan  serveri resululahın hadisi şerifinde buyurduğu; ‘Kıyamet kopsa Elinizde bir fidan olsa hemen dikiniz’ emri muhataplığında başladık, biz bu yola; ‘Milli ekonominin temeli ziraattir, çoban da çiftçi de bu milletin asli unsurudur’ diyen Atatürk'ün azim ışığıyla  başladık. İlk insan Adem atamız da çiftçiydi, çiftçi ürünü görüp göremeyeceğini bilmeden toprağı eker yani çiftçi umuttur. Çiftçi gece gündüz çalışır; Çiftçi emektir. Koyununu, kuzusunu, insanını doyurur; çiftçi ekmektir, aştır.  Aşını pişiren kadın, toprağını süren erkek kötülük düşünemez; çiftçi iyiliktir, güzelliktir. İşte bütün bu güzel insanların, yerli ve milli ekonominin lokomotifi olan çiftçilerimizin en iyi en doğru şekilde temsil edilmesi gerekliliğine inandığımız için Şubat ayında yapılacak olan Meram Ziraat Odası seçimlerinde Tarımsal Üretimde Birlik ve Dayanışma Gurubu olarak aday olduğumuzu ilan ediyoruz.”

Milletin efendisi olan çiftçilerin hizmetkarı olmak için aday olduklarını belirten Yağız, “Bir karış toprak çapalamamış, bir koyuna bir yudum su vermemiş kişilerin elini çiftçimizin ekmeğinden, emeğinden çekmesi için adayız. Çiftçimizin yılda birkaç kez ihtiyaç duyduğu makine ekipmanları odamız aracılığıyla temin etmek üzere, çiftçimizin gelişen tarım konusunda eğitim ve donatılması için projeler üretmek üzere adayız. Hülasa biz çitçiyiz, çiftçinin içindeyiz, hep birlikte dayanışma içinde üretmek için adayız” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Haftanın hakemleri açıklandı
Haftanın hakemleri açıklandı
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0