Farabi Hastanesi olarak önemli değerlerimiz var

Farabi Hastanesi olarak önemli değerlerimiz var

Sağlık sektöründe hizmet veren Özel Konya Farabi Hastanesi Yönetimi, Konya'nın Ulusal ve Yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

10 Aralık 2023 - 12:56 - Güncelleme: 10 Aralık 2023 - 13:00

2005 yılında kuruluş çalışmalarına başlayıp, 2009 yılından buyana sağlık sektöründe hizmet veren ilk projeli özel hastane olan Konya Farabi Hastanesi, çağdaş ve modern teknolojilerle donatılıp çok seçkin bir hekim kadrosunu bünyesinde bulunduruyor.

“Hizmetlerle Dolu 15 Yıl”

Farabi Hastanesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Başhekim Prof. Dr. Cevat Özpınar, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Arıcan, Hastanenin Kurucu ortaklarından Ali Durak, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Durak katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Başhekim Prof. Dr. Cevat Özpınar, başarılı sağlık hizmetiyle şehir içi, şehir dışı ve yurt dışından gelen hastalarına şifa dağıtan Farabi Hastanesi, insan odaklı yaklaşımıyla tüm çevrelerin takdirini kazanmıştır dedi. Önemli değerlerimiz var, bu değerlerden hiçbir zaman taviz vermedik diyen Prof. Dr. Özpınar” Kurumsal bir hastaneyiz. Kayıtlı ekonominin tam uyguladığı aynı zamanda çok stabil bir hastaneyiz. Kırmızı çizgilerimiz etik çalışmak, tıbbi endikasyonlara tam uymaktır. Kuruluş kadro hekimlerimizin %80’i 15 yıldır görevine devam etmektedir. Birçok branşta son adresiz. Vermiş olduğumuz hizmetlerden memnunuz. Amacımız; gerçek kaliteli standartları yüksek, sosyal hizmeti tıbbi hizmet ile bütünleştirerek butik hastanecilikte en iyi olmaktı, bunu da gerçekleştirdik” dedi.

Sağlık Alanında Gelişmeler Devam Ediyor 

Konya’nın sağlık alanında şanslı bir şehir olduğuna vurgu yapan Prof.Dr. Özpınar,” Konya'da sağlıkta diğer şehirlerle kıyaslandığı zaman daha yüksek sağlık hizmeti sunulmaktadır. Ülkemizdeki en iyi gelişim sağlık alanında yaşanmıştır. 90’lı yıllara göre kıyaslama yaparsak Ülkemizde inanılmaz bir değişim var. Bundan 2 yıl önce tüm dünyayı kasıp kavuran kovid salgınında tarihin en büyük pandenmisini yaşadık. Dünya çapında birçok gelişmiş ülkede ne kadar dramatik fotoğraflar ve görüntüler yansıdı. Ülkemizde ise olumsuz yönde görüntüler yansımadı. Kovid 19 salgınını tüm sağlık personelleri, hekimlerimiz, müdürlüklerimiz ve bakanlığımız özveri ile çalışarak bu salgını göğüsledik. Diğer ülkelere göre çok başarılı bir mücadele verdik. Ülkemiz sağlıkta çok gelişti. Sağlık kıyası yapılırsa baktığımız kriterlerden en önemlisi bebek ölümü hızıdır. Binde 5.9 ülkemizde bu durum. Diğer bir kriter ise doğumda anne ölüm hızı. Şu anda hamile olan her anne bizzat sağlık müdürlüklerince takip ediliyor. Ölüm olduğunda direkt soruşturma dosyası açılıyor. Bu oran umarım yüz binde sıfıra kadar ulaşır" ifadelerini kullandı.

 112 Hizmetlerinde Ülkemiz İnanılmaz Yol Aldı 

Batılı ülkelerde bu hizmet vatandaşa fatura edilirken Ülkemizde Devletimiz tarafından verilen bu hizmetler tamamen karşılıksız dır. 

 

Sağlıkta Öncü Hastaneyiz 

Yapılan hizmetler hakkında açıklama yapan Başhekim Prof.Dr. Cevat Özpınar, "Aylık polinkinlik sayımız 15 bin yılda 180 ile 200 bine denk geliyor. Hastane açıldığından beri 15 bin doğum 25 bin anjiyo ve 300 bin ameliyat yapıldı. Bunlar çok ciddi rakamlar” diye konuştu.

Prof. Dr. Cevat Özpınar’dan sonra konuşan Hastanenin Kurucu Ortaklarından Ali Durak, kıymetli basın mensuplarını görmekten çok mutlu oldum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, inşallah daha güzel, sağlıklı günlerde tekrar görüşmek istiyoruz dedi.

Son olarak konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Arıcan, Göreve geldiğimiz günden itibaren hastalarımıza sunduğumuz kaliteliteli hizmeti dahada yukarı çıkarmak için çalışmalar yapmaktayız. Sürekli gelişen tıp dünyasını yakından takip edip hastanemizi buna göre revize etmekteyiz. Hastalarımız ve yakınlarının memnuniyeti bizim için çok önemlidir dedi. Katılımları için basın mensuplarına teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü