Konyaspor fırsat tepti 2-2

Konyaspor fırsat tepti 2-2

Süper Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Konyaspor ile Trabzonspor 2-2 berabere kaldı.

23 Eylül 2021 - 19:44 - Güncelleme: 23 Eylül 2021 - 19:50

Bordo Mavililer maçın başlamasıyla 40. Saniyede  öne geçmesine karşın, Vitor Hugo'nun kırmızı kart görmesiyle oyun üstünlüğünü Konyaspor ele geçirdi. Konyaspor ikinci yarının hemen başında 2-1 öne geçerken maçın sonucunu Hadziahmetovic belirledi Milli kaleci Uğurcan net 8 gol pozisyonun engelledi.

Maça hızlı başlayan Trabzonspor 44. saniyede Marek Hamsik'in soldan ceza sahasına ortasını Andreas Cornelius, tek vuruşla topu ağlarla buluşturdu; 0-1. 
Karşılaşmanın8. Dakikasında  Vitor Hugo, 8. dakikada Skubic'e karşı sert hareket sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu dakikadan itibaren Konyaspor oyuna ağırlığını koydu ve 20. dakikada Endri Çekiçi'nin golüyle eşitliği yakaladı. 
İlk yarının uzatma dakikalarında Serdar Gürler'in bir şutu direkten dönerken; ilk yarı 1-1 sona erdi.
Bu kez İkinci yarıya ise Konyaspor golle başladı. 43. saniyede Endri Çekiçi, Edgar Ie ve Berat'ın arasından iyi sıyrıldı  ve kendisinin ve takımının 2. Golünü attı. 2-1.
Gol için baskı kuran Konyaspor yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken, 60. Dakikadan itibaren baskı kuran Trabzonspor, 68. dakikada gole yaklaştı. Bu dakikada  Djaniny'nin şutu direkten dönerken; Bordo Mavililer, beraberlik golünü ise ilginç bir şekilde buldu. 76. dakikada  Ahmet Çalık'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top Hadziahmetiovic'in kafasına çarpıp Konyaspor ağlarıyla buluştu. 
Maçın son bölümlerinde her iki takımda net pozisyonlar yakalamalarına rağmen öne geçecek golü bulamayınca karşılaşma 2-2 sona erdi.
Milli kaleci  Uğurcan Çakır bu karşılaşmada net 8 gol pozisyonunu önlerken, Trabzonspor'un puan almasında büyük rol oynadı.
Bu maç sonunda iki takım da yenilmezlik ünvanını korurken; Trabzonspor puanını 14, Konyaspor ise 12'ye çıkardı. 

STADYUM: MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu

HAKEMLER: Halil Umut Meler, Ekrem Kan, Cevdet Kömürcüoğlu

İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR: İbrahim Sehic, Nejc Skubic, Ahmet Çalık, Abdülkerim Bardakçı, Guilherme Sitya, Amir Hadziahmetovic, Soner Dikmen, Endri Çekici (Dk.90+4 Konrad Michalak), Serdar Gürler (Dk.75 Amar Rahmanovic), Zymer Bytyqi, Sokol Cikalleshi (Dk.62 Ahmed Hassan)

TRABZONSPOR: Uğurcan, Peres, Edgar IE, Vitor Hugo, İsmail Köybaşı, Berat, Marek Hamsik, Abdülkadir ömür (Dk.46 Djaniny), Bakasetas (Dk.82 Siopis), Cornelius (Dk.72 Gervinho), Nwakaeme (Dk.90 Yusuf Sarı)

 

KIRMIZI KART: Vitor Hugo (Dk.8) (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Abdülkerim Bardakçı, Endri Çekici, Ahmet Çalık (İttifak Holding Konyaspor), Edgar IE (Trabzonspor)

GOLLER: Endri Çekici (Dk.20 ve 46) (İttifak Holding Konyaspor), Cornelius (Dk.1), Amir Hadziahmetovic (Dk.76 Kendi kalesine)


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Kemal Soylu yeniden  Basın Vakfı yönetiminde
Kemal Soylu yeniden Basın Vakfı yönetiminde