Konyaspor uzatmalarda sevindi 2-2

Konyaspor uzatmalarda sevindi 2-2

Konyaspor Süper Lig'in 15. haftasında sahasında karşılaştığı Alanyaspor karşında bir puanı uzatma dakikalarında kurtardı.

25 Aralık 2022 - 18:48 - Güncelleme: 25 Aralık 2022 - 20:06

Süper Lig'de Dünya Kupası nedeniyle verilen aranın ardından ilk lig maçına Alanyaspor karşısında çıkan  Konyaspor kötü mücadele ettiği karşılaşmada mağlup olmaktan son dakikada kurtuldu. Karşılaşmada gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan yeşil beyazlılar kazandıkları 2 penaltı atışıyla bir puanı hanesine yazdırdı.

20. dakikada  Michalak'ın sağ kanattan getirdiği top, ceza sahası içinde konuk ekipten Furkan'ın eline çarpınca hakem Bahattin Şimşek VAR kontrolünün ardından beyaz noktayı gösterdi.

Penaltıyı gole çeviren Amir Hadizahmetovic, takımınıı 1-0 öne geçirdi.

İlk yarının son bölümünde Alanyaspor'un bir topu direkten dönerken, bu yarıda başka gol sesi çıkmayınca Konyaspor soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle girdi.

Mücadelenin ikinci yarısında üstünlüğü ele geçiren  Alanyaspor 65. dakikada Cavaleiro'nun kullandığı kornerde ön direkte topa yükselen Furkan'ın kafa vuruşuyla skoru dengeledi.1-1

Skorda dengeyi sağlayan Alanyaspor, ataklarını sıklaştırdı. Konuk ekipte Yusuf'un 75. dakikada verdiği pasta Cavaleiro'nun şutu, ceza sahası içinde Francisco Calvo'nun eline çarpınca Hakem beyaz noktayı gösterdi. Ahmed Hassan'ın 78. dakikada penaltı golüyle Alanyaspor 2-1'e öne geçti.

Karşılaşmanın sonuna hakem tarafından verilen  12 dakikalık uzatmanın son kısmında Konyaspor bir kez daha penaltı kazandı. 90 artı 10. dakikada gelişen bir atakta Mame Diouf, kaleci Runarsson tarafından ceza sahası içinde düşürülünce hakem bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Yine topun başına geçen Amir Hadziahmetovic, 90+10. dakikada skoru kendisinin ve takımın 2. golünü attı.

Mücadelede kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma  2-2 sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Kemal Soylu yeniden  Basın Vakfı yönetiminde
Kemal Soylu yeniden Basın Vakfı yönetiminde