Öğrencilerden esnaflara anlamlı hediye

Öğrencilerden esnaflara anlamlı hediye

Konya'nın Karatay İlçesi'ne bağlı İstiklal İlkokulu öğrencileri, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak'ın da katıldığı esnaf ziyaretlerinde Kapu Cuma ve Bedesten Çarşısı esnafına, üzerlerinde Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerifinin yer aldığı dövizler dağıttı.

13 Ocak 2019 - 11:45

İstiklal İlkokulu'nca düzenlenen, "Özüne Dön!" projesi kapsamında okul yönetimi ve öğretmenleri, kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin öğrencilere tekrar kazandırılması amacıyla her ay farklı bir değer alanı üzerinde çalışmalara imza atıyor.

Ocak ayı konusunu doğruluk değeri olarak belirlediklerini söyleyen İstiklal İkokulu 4-C Sınıfı Öğretmeni Ayşegül Gülmez, "Doğruluk değerimizin öğrenciler üzerinde farkındalık oluşturabilmesi için, yüce kitabımız Kuranı Kerimde yer alan Hud Suresi 112. ayetindeki, 'Emrolduğun Gibi Dosdoğru Ol' sözünü örnek alarak Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğiyle bir projeyi daha hayata geçirmeyi amaçladık. Sağ olsun KONESOB Başkanı Sayın Muharrem Karabacak Bey de bizim bu projemize her türlü desteği sağladı ve öğrencilerimizle birlikte Konya esnafımıza bir mesaj vermek istedik" dedi.

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak da Esnaf Teşkilatı olarak bu tür farkındalık projelerinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Doğruluğu, dürüstlüğü ve ahilik kültürünü küçük yaşta öğrencilerimize aşılayan İstiklal Okulumuza, yöneticilerine ve proje sorumlusu Sayın Ayşegül Gülmez Hocamıza teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizle birlikte Cuma namazı sonrası Kapu Cami ve tarihi Bedesten Çarşısı esnaflarımızı işyerlerinde ziyaret ederek çocuklarımızın hazırladıkları ve üzerlerinde Peygamber Efendimizin, 'Hiç Şüphe Yok ki; Doğruluk İyiliğe Götürür, İyilik de Cennete Götürür' Hadis-i Şerif'inin yer aldığı dövizleri dağıttık ve biz de esnaf ve sanatkârlarımızla birlikte bir farkındalık oluşturduk. Sağ olsun esnaflarımız Peygamber Efendimizin bu anlamlı sözünü işyerlerinde kalıcı bir yere asarak öğrencilerimizin projesine destek verdi. KONESOB olarak bu tür projelere destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Haftanın hakemleri açıklandı
Haftanın hakemleri açıklandı
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0