Sahte ihbarlar ’can’ yakıyor...!

Sahte ihbarlar 'can' yakıyor...!

Konya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü 2022 verilerini açıkladı. Buna göre 112’ye yapılan çağrıların yüzde 53’nün asılsız olduğu açıklandı.

10 Ocak 2023 - 14:05

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, 2022 yılı içerisinde toplam 2 milyon 267 bin 217 çağrı geldiğini bu çağrılardan 1 milyon 084 bin 715’inin gerçek, 1 milyon 182 bin 502 çağrının ise asılsız olduğu açıklandı. Oransal olarak ihbarların yüzde 47’nin gerçek, yüzde 53 ‘ünün de asılsız olduğu tespit edilmiş, asılsız ihbarlar yüzünden gerçekten ihtiyaç sahiplerinin mağdur olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, bu konunda vatandaşların daha duyarlı olmaları istenirken, asılsız ihbar da bulunmamaları, bir gün kendilerinin de ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır denildi.

Yapılan açıklamada verilen hizmetler şöyle anlatıldı:

“Müdürlüğümüze gelen çağrıların tümüne cevap verilmiş olup, cevaplama süresi ortalama 1 ile 2 saniye arasında değişmektedir.  Gelen acil yardım çağrısının ilk olarak çağrı karşılama personelleri tarafından karşılandığı, Çağrı karşılama personellerimiz vaka tanımı ve vaka adres bilgilerini vaka formuna yazıp, ilgili birim olan Sağlık, Emniyet, Jandarma, Afad, Orman ve İtfaiye ’ye yönlendirmektedir.

Birim personelleri olayın mahiyetine göre aralarında koordinasyon sağlayarak olay yerine en yakın ekibi olay mahalline sevk etmektedir.”

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü