Reklam
  • Reklam
Spor Yapmayı Seven Herkesi Maratona Katılmaya Davet Ediyorum
Reklam

Spor Yapmayı Seven Herkesi Maratona Katılmaya Davet Ediyorum

Spor Yapmayı Seven Herkesi Maratona Katılmaya Davet Ediyorum”  

27 Nisan 2022 - 15:39

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilk kez gerçekleştireceği Konya Yarı Maratonu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu için geri sayım sürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’yı spor şehri yapmak önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, maratonun Konya ve ülke için güzel sonuçlar ortaya çıkaracağını söyledi. Başkan Altay, 7’den 70’e spor yapmayı seven herkesi 15 Mayıs’ta yapılacak Konya Yarı Maratonu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusuna kayıt yaptırmaya davet etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Konya Yarı Maratonu için geri sayım sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’yı spor şehri yapmak için birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini belirterek, Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu’nun (ACES Europe) Konya’yı “2023 Dünya Spor Başkenti” ilan etmesiyle çalışmaların meyvesini topladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

MARATON İLE SOBE VAKFI’NA KATKI SAĞLANACAK

Spor Konya Projesi kapsamında ilk düzenlenecek Konya Yarı Maratonu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusuna kayıtların “konyayarimaraton.com” adresinden devam ettiğini hatırlatan Başkan Altay, “Bu doğrultuda hem bölgesel hem de ulusal düzeyde oldukça rağbet görecek ve koşu sporlarına önemli katkı sunacak maratonu 15 Mayıs 2022’de başlatmak için sabırsızlanıyoruz. Maratonun belki de en anlamlı yanı kayıt ücretlerinin otizm alanında Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük merkezi olan SOBE Vakfı’na aktarılacak olması. Bu kapsamda kayıt olan herkes aynı zamanda bir SOBE gönüllüsü de olacak.” diye konuştu.

Yarışları ilk 10 içerisinde bitirenlere para ödülü verileceğini de aktaran Başkan Altay, her yıl geleneksel olarak düzenlemeyi planladıkları maratonun Konya ve ülke için güzel sonuçlar doğuracağına inandığını dile getirerek, 7’den 70’e spor yapmayı seven herkesi maratona kayıt yaptırmaya davet etti.

İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI ÖNCESİ SINAV OLACAK

Diğer yandan Maraton ile Konya, 9-18 Ağustos tarihleri arasında 56 ülkeden 3 bine yakın sporcunun katılımı ile düzenlenecek 5. İslami Dayanışma Oyunlarına da ön hazırlık yapmış olacak.

HALK KOŞUSU ÜCRETSİZ OLACAK

15 Mayıs saat 09.00’da başlayacak 21 kilometrelik Konya Yarı Maratonu ile eş zamanlı olarak 10 kilometre koşusu ve sonrasında saat 13.00’te “Halk Koşusu” düzenlenecek. Konya Yarı Maratonu’nda kayıt ücreti 75 TL olurken; halk koşusu ise ücretsiz olacak. Yarış sonuçları aynı gün “konyayarimaraton.com” internet sitesinde açıklanacak. Çanta, tişört, göğüs numarası, zamanlama çipi, sponsor promosyonlarından oluşan yarış kiti dağıtımları 12, 13, 14 Mayıs tarihlerinde 10:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konya'da uçak düştü pilot kurtuldu, bir kişi şehit oldu
Konya'da uçak düştü pilot kurtuldu, bir kişi şehit oldu