Metrobüs Saatleri

Metrobüs Saatleri

Metrobüs İstanbul’da iki yaka arasında ulaşım sağlar. Anadolu ve Avrupa yakasında birçok metrobüs durağı vardır. İstanbul’da en rahat ulaşım sağlayan araçlardan biri metrobüstür. Her zaman çok yoğundur ve birçok kişi tarafından kullanılır. Dudakların çoğunluğu Avrupa yakasındadır.

25 Şubat 2021 - 13:56 - Güncelleme: 18 Mart 2021 - 11:57

Yaklaşık olarak 37 durak vardır. Anadolu yakasında ise 7 durak bulunur. Tüm metrobüs hatlarının ortak güzergâhı 15 Temmuz şehitler köprüsüdür. Yol şeriti iyi taraflıdır. Metrobüs saatleri bilmek oldukça önemlidir. Aynı zamanda metrobüs kullananların, durak yerlerini de bilmesi gerekir.

Metrobüs Çalışma Saatleri

Metrobüs çalışma saatleri oldukça önemlidir ve birçok kişi tarafından merak edilir.  Gündüz çok sık geçer. Genel olarak 2-3 dakika da bir metrobüs geçişi vardır. Gece hattı 01.00 ile sabah 5 arasındadır. Geceleri çok sık geçmez. Genelde saatte bir geçer. Sabahları iş yoğunluğundan olduğundan dolayı, çalışma hızı fazladır. Haftanın her günü metrobüsler çalışır.  Resmi tatiller ve bayramlarda da çalışan hatlar vardır. Bu günlerde yolculardan herhangi bir ücret talep edilmez. Otobüs hatları gibi öğlen arası tatili olmaz. Tüm gün metrobüslerden yararlanılabilir.

Metrobüs Hatları

Metrobüs hatları oldukça fazladır. Toplam 44 durak olduğundan dolayı, hepsi birbirine bağlı olarak çalışır. En çok kullanılan hatlar; Beylikdüzü, Avcılar, Zincirlikuyu, Güzelyurt, Topkapı, Çağlayan gibi hatlardır. Bunlar gibi daha birçok hat vardır. Bu hatları takip etmek ve nereden geçtiğini bilmek, daha kolay ulaşım sağlar. Metrobüs hatları gibi haritayı da bilmek gerekir.

Metrobüs Haritası

Hatların belirli bir metrobüs haritası bulunur. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

34, Avcılardan, Zincirlikuyu’ ya kadar uzanan bir hattır. Bu hatlar arasında 26 durak bulunur. Gidiş geliş süresi 129 dakikadır. Yol uzunluğu 30-35 km’ dir.

34AS, Avcılar ve Söğütlüçeşme hattıdır. Durak sayısı 33’ dür. 42 metre yok uzunluğu vardır. 180 dakika, gidiş geliş sürer.

34BZ, Beylikdüzü ile Zincirlikuyu arasında uzanan bir hattır. 37 tane durağı vardır. Gidip gelmek, 129 dakika sürer.

34C, Beylikdüzü ile Cevizlibağ arasında uzanır. Durak sayısı 26’ dır.  Mesafe 90 dakika, yol uzunluğu 29 km’ dir.

34G, Söğütlüçeşme,' den Beylikdüzü’ ne uzanan bir hattır.  Durak sayısı 44 olduğu için gidip gelme süresi 3 saate yakındır.

34Z Zincirlikuyu ve Söğütlüçeşme arasındaki hattır. Durak sayısı 8, gidip gelme süresi 1 saattir.

Metrobüs Ücretleri

İstanbul’da metrobüs kullanan yolcuların ödeyeceği metrobüs ücretleri ile ilgili tarifeler İETT tarafından belirlenmektedir. Buna göre günümüz itibari ile belirlenen tarifede İstanbulkart sahipleri için tam bilet 3,30 TL, öğrenci bileti 1,70 TL, sosyal kart sahipleri için ise 2,50 TL’ dir. Talep edenler aylık kart kullanarak da metrobüs kullanımı yapabilirler. Bu aşamada devreye giren fiyatlar ise Tam 275 TL, öğrenci 50 TL, sosyal ise 170 TL olarak belirlenmiştir. Aktarmalara göre de fiyatlar üzerine ekleme yapılarak uygun fiyat ile yolculuk yapılmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü