Virüsten korunmanın yolu temastan vazgeçin

Virüsten korunmanın yolu temastan vazgeçin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüsle ilgili olarak devletin gerekli tedbirleri aldığını ve almaya devam ettiğini belirterek, "Vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Teması mümkünse sağlamasınlar. 3-4 adımdan fazla yaklaşılmamalsı gerekiyor. Kurallara uyarsak bu salgını daha kolay atlatırız"dedi.

16 Mart 2020 - 20:42 - Güncelleme: 16 Mart 2020 - 20:55

Sağlık bakanı Fahrettin Koca, 6 ülke için daha uçuş yasağı getirildiğini yarın sabah saat 08.00 den itibaren uçuşların duracağını söyledi. Böylelikle uçuş yasağı getirilen ülke sayısı 20'ye çıkmış oldu.

Saatler süren Bilim Kurulunun Koronavirüs toplantısının ardından Sağlık Bakanı açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Bu süreçte bulaşıcılığı minimize etmemiz gerektiğini ifade ederek, "Vaka sayınız 18. Pozitif çıkan yeni vakalarımız oldu. Testler devam ettiği için bir açıklama yapmam doğru değil. İlerleyen saatlerde yeni sayıyı açıklayacağım" dedi. Bakan Koca, şuan için bir can kaybının olmadığını, solunum sıkıntısı yaşayan hastaların olduğunu, ancak bu durumun  can kaybı olmayacağı anlamına gelmeyeceğini de belirtti.

Bakan Koca, "Bu dönemde vatandaşlarımızla birlikte ne kadar hassas davranırsak 1-2 ay içinde çok daha olumlu sonuçlar alabiliriz. Ancak bu biter  anlamında söylemiyorum. Şu dönemi daha az temasla geçirmemiz lazım. 3-4 adımdan başka yaklaşılmaması çok önemli. Tüm vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Bakan Koca, 6 ülke için de uçuş yasağı getirildiğini yarın sabah saat 08.00 den itibaren uçuşların duracağını söyledi. İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır , İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte uçuş yasağı getirilen ülke sayısı 20'ye çıkmış oldu.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye'de ki tablonun  diğer ülkelerdeki tabloyla özdeş olmadığını anımsatarak, "Pek çok ülke kontrolü kaybetmiş durumda. Tedbirlere uyarsak hastalığı kontrol altına alabiliriz" diye konuştu.

Koca, laboratuvar sayısının 16'ya çıkarılacağını da belirterek, "Kitleri tüm illere göndereceğiz. Testleri daha fazla şehirde yapacağız. Yurt dışında olan vatandalarımıza da seslenmek istiyorum. Türkiye'ye dönme konusunda ısrarcı olmayın. Virüs çok hızlı yayılıyor. 2-3 haftalık dönem çok önemli" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Haftanın hakemleri açıklandı
Haftanın hakemleri açıklandı
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0