Yiğit:’Meram da ranta izin vermeyeceğiz’

Yiğit:'Meram da ranta izin vermeyeceğiz'

Başkan Adayı İlker Yiğit, seçim çalışmaları kapsamında halkın sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Gittiği her yerde vatandoaşların Meram’ın ranta kurban edildiği yönündeki şikayetleriyle karşı karşıya kalan Yiğit, “Meram’da ranta izin vermeyeceğiz” dedi.

02 Mart 2019 - 13:07

Tarihi dokusu, dillere destan yeşili ve bağlarıyla şarkılara konu olmuş Meram’ın AK Parti döneminde kentsel dönüşüm adı altında rantiyecilere teslim edildiğini ifade eden Yiğit, Meram’ı eski günlere döndürmek, Meram’lılara eski Meram’ı kazandırmak için projeleriyle yola çıktıklarını söyledi.

İYİ Parti Meram İlçe Başkanı Mehmet Avcı ile teşkilat üyeleri ve belediye encümen üyesi adaylarıyla birlikte Kovanağzı, Uluırmak pazarlarında halkla buluşan Yiğit, Aydoğdu Mahallesi’nde de esnafın sorunlarını dinledi. Gittiği her yerde kentsel dönüşüm nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşlarla karşılaştıklarını ifade eden Yiğit, “Son dönemde Meram’ın en büyük sorunu kentsel dönüşüm olmuştur. İlçeye yatırım yapmak yerine vatandaşımızın evleri kentsel dönüşüm aldatmacasıyla alınmış, yapılan çok katlı binalarla yandaşlar ve rantiyeciler zengin edilmiştir. Abdülaziz, Sahibata, Çaybaşı, Uluırmak ve Şükran Mahalleleri'nde, Meram Belediyesi’nin de bulunduğu Yenişehir Mahallesi’nde şehircilik ilkelerine aykırı kentsel dönüşüm ile vatandaşın canı yakılmıştır. Dikey mimari ile tarım alanları yok edilmiş, İstanbul’un siluetini bozduklarını itiraf edenler, ne yazık ki, Meram’ın siluetini de bozmuştur. Bu kötü gidişe dur demenin yolu ise İYİ’likle yönetime gelecek İYİ Parti kadrolarıdır” diye konuştu.

Vatandaşın belediyeye güveninin kalmadığını vurgulayan Yiğit, başkan seçildiğinde belediyenin kapılarının halka her zaman sonuna kadar açık olacağını, Meram’a evleriyle birlikte yıkılan gönülleri tamir etmeye geldiğini söyledi. İYİ Parti Meram Belediye Başkan Adayı İlker Yiğit, “İYİ bir Meram için geliyoruz. Sevdası Meram olanın başkanı Yiğit olur” sözleriyle halkın desteğini istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü