2023’ün en gözde yeri Kızlar Kayası

2023'ün en gözde yeri Kızlar Kayası

Meram Belediyesi tarafından oluşturulan ‘Yeni Turizm Rotası’nın en nadide parçası Kızlar Kayası, 2023’ün en gözde mekanlarından biri oldu.

11 Ocak 2024 - 17:10 - Güncelleme: 11 Ocak 2024 - 17:14

Kızlar Kayası’nı kısa zamanda on binlerce kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Kızlar Kayası, pek çok hikayeye konu oldu. Ama artık hemşehrilerimiz kendi hikayelerini yazacak dedik, öyle de oldu” diye konuştu. 

Meram Dere Mahallesi’nde bulunan Kızlar Kayası, şehrin turizmine 2023 yılı Temmuz ayında kazandırıldı. Ziyaretçilerine, Kapadokya’ya gitmeden aynı havayı yaşatan ve muhteşem bir görsel şölen sunan Kızlar Kayası, yerli ve yabancı turistlerden büyük beğeni topladı. Meram Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaların ardından yeni çehresiyle Kızlar Kayası’nı on binlerce kişi gezdi.  

“9 ESERLİK YENİ ROTA, VADİ-İ MERAM’I BİR İNCİ GERDANLIK GİBİ SÜSLEDİ”

Konya’nın Kapadokyası Kızlar Kayası’nda gerçekleştirilen çevre düzenlemesinin kendileri için özel bir öneme sahip olduğunu ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Meram Bağı ile başlayarak Meram Millet Bahçesi’ne kadar uzanan 1,5 kilometre çap aralığındaki tarih, turizm ve kültür rotası bizim gönlümüzde tüm bu yatırımlarımız içerisinde apayrı bir yere sahip. Kızlar Kayası Çevre Düzenlemesi’nin de bulunduğu rotada yer alan Meram Bağı, Lavanta Bahçesi, Kızlar Kayası, Meram Köprüsü, Tavusbaba, Aydın Çavuş, 80 Binde Devr-i Alem Parkı ve Meram Millet Bahçesi, Vadi-i Meram’ı adeta inci gerdanlık gibi süsledi. Kızlar Kayası Çevre Düzenlemesi başlı başına Meram ruhunu yeniden canlandırması bakımından çok değerli bir proje ama değerini bu inci gerdanlığın bir parçası olmakla da alıyor” dedi.

KAVUŞ; “HER MİSAFİRİMİZ KENDİ HİKAYESİNİ YAZACAK DEDİK, ÖYLE DE OLDU” 

Kızlar Kayası’nda gerçekleştirilen çevre düzenlemesi hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Meram’ın bu yeni cazibe merkezi ve Dere Mahallemizin güzelliğine güzellik katacak çalışmalar 24 bin metrekarelik bir alanın 10 bin metrekaresinde projelendirildi. Alanın en dikkat çekici bölümü çevre düzenlemesi ve aydınlatma çalışmaları oldu. Merdivenlerle adeta bir seyir terası oluşturuldu. Güneşin doğuşundan batışına, gece ışıltısından gündüz görüntüsüne kadar her yönüyle masal kitabından çıkmış bir görüntü ve hüviyet kazandırıldı. Destansı güzelliğe sahip Dere Mahallemiz, yeni bir güzelliğe daha kavuştu. Bu doğal yapılar, pek çok efsane ve hikayeye konu olmuştur. Ama asıl bundan sonra burayı ziyaret eden her insan kendi hikayesini kendi destanını yazacak demiştik. İnsanlarımızın kendi hikayelerini yazmaya başladığını görmüş olmaktan mutluluk duyuyorum.”  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Kemal Soylu yeniden  Basın Vakfı yönetiminde
Kemal Soylu yeniden Basın Vakfı yönetiminde