Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde

Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde kültür turları kapsamında basın mensuplarıyla Bursa’ya gezisi düzenledi. Pekyatırmacı, yoğun ilgi gören kültür turlarının devam edeceği müjdesini verdi. 

31 Ekim 2023 - 13:03

Selçuklu Belediyesi’nin Osmanlı medeniyetinin doğup filizlendiği tarihi mekanlar olan Bilecik ve Bursa’ya düzenlediği tarih ve kültür turları yoğun ilgi ile devam ediyor. “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” sloganıyla Bursa’ya düzenlenen kültür turunun 29.’su Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın da katılımıyla gerçekleştirildi. 

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Asım Ceyhan’ın yanı sıra yerel ve ulusal medya temsilcileri ile Selçuklu Belediyesi meclis üyeleri de Başkan Pekyatırmacı'nın rehberliğinde Bursa'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.
Başkan Pekyatırmacı,“ Kültür turları ile şanlı geçmişimizi geleceğimizle birleştiriyoruz”

Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olmanın yanı sıra marka değerini artırmak için çaba gösterdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“Selçuklu Belediyesi olarak kültür turları kapsamında Söğüt- Bilecik turlarımız devam ediyordu ve bu sene altıncısı düzenliyoruz. Altıncı turumuzla birlikte 7 binin üzerinde hemşehrimizi Bilecik Söğüt'e, Ertuğrul Gazi'nin türbesine Osmanlının ilk temellerinin atıldığı bölgeye götürme imkanımız oldu. Bu sene de kültür turları kapsamında Bursa'ya Osmanlı’nın kadim başkentine turlarımızı başlatmış olduk. Selçuklu'nun Torunları Osmanlının İzinde mottosuyla bu programımızı düzenliyoruz. Program kapsamında sabah erken saatte hemşerilerimizi hızlı tren garından alıyoruz ve hızlı trenle Bozüyük’e kadar geliyoruz. Bozüyük’ten de otobüslerle Bursa'ya intikal ediyoruz. Osmanlının kadim başşehri Bursa'da bizim tarihi anlamda görmemiz gereken pek çok kültürel zenginliğimiz var. Eserlerimiz var. Osmanlı padişahlarının burada mezarları var, türbeler var bunlarla ilgili bir güne sığdırabildiğimiz kadarıyla yoğun bir program yapıyoruz. Bursa'da Cumalıkızık, Panorama Fetih Müzesi, Yeşil Külliye, Emir Sultan Camii ve Türbesi, Osman Gazi Türbesi, Orhan Gazi Türbesi, Tophane, Ulu Camii, Bedesten Kapalı Çarşısı ve Kozahan gibi önemli tarihi ve kültürel mekanları Selçuklu'daki vatandaşlarımızla birlikte yerinde görüyoruz. " dedi.

 

 

“Tarih ve kültür turlarımıza gençlerimize de dahil edeceğiz” 
Selçuklu'nun başkenti Darül Mülk'ten Osmanlının başkenti payitaht olan Bursa’ya güzel bir gezi organizasyonu düzenlediklerini dile getiren Başkan Pekyatırmacı, “Bursa bir tarih, kültür ve bir medeniyet şehri. Bursa Osmanlıya başkentlik yapmış kurucu bir şehir. Bu yüzden çok sayıda tarihi eser var, çok sayıda kültürel zenginlik var. Bizde Konya'dan bu turları düzenlerken hem Selçuklu'nun başkentinden, Darül Mülk'ten Osmanlının başkenti payitaht olan Bursa’mıza vatandaşlarımıza Selçuklu'dan Osmanlıya kadar uzanan geleneklerimizi, tarihimizi, kültürümüzü, zenginliklerimizi onlara anlatmak, göstermek istiyoruz. Konya'mızdaki Selçuklu medeniyetinin izlerinden sonra Bursa'da Osmanlı medeniyetinin izlerini hemşehrilerimize göstererek tarihimiz kültürümüz hakkında bir nebze de olsa onların bilgi sahibi olmalarını arzu ediyoruz. Tabii bu kültür turlarıyla birlikte vatandaşlarımız yurdumuzu ve şehirlerimizi de yakından tanımış oluyorlar. Vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Daha önce Bursa'ya hiç gelmemiş, belki Konya dışına hiç çıkmamış olan vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz bu turlar sayesinde özellikle de hızlı tren imkanından yararlanarak Konya dışına çıkmış ve tarihi, kültürel mekanları görmüş oluyorlar. Bursa'da bu ilk turumuzda 1440 hemşehrimizi ağırlamış olacağız. İnşallah bu turlarımızı bu gezilerimizi de bundan sonra artarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki süreçte öğrencilerimizi de sürece dahil ederek özellikle lise seviyesindeki gençlerimizin, öğrencilerimizin tarihi, kültürel mekanlarımızı görmelerini ve onlarda tarih bilincinin oluşmasını, bir merakın uyanmasını istiyoruz. Gençlerimizi, çocuklarımızı tarihi şehirlerimize, Bursa’mıza, başkent Ankara'mıza götürmek istiyoruz. Bu vesile ile Bursa turlarımız kapsamında bize ilgi gösteren değerli belediye başkanlarımıza, rehberlerimize, tur operatörlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hakikaten çok kaliteli nitelikli bir program uygulanıyor. En baştan itibaren şehre gelişimizden itibaren vatandaşlarımız burada çok güzel bir şekilde karşılanıyorlar ve hem tarihi mekanları en iyi şekilde geziyorlar hem de Bursa'nın kültürüyle ilgili önemli bilgileri edinmiş oluyorlar. Bu yüzden buradaki bütün belediye başkanlarımıza görev alan bütün arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Kemal Soylu yeniden  Basın Vakfı yönetiminde
Kemal Soylu yeniden Basın Vakfı yönetiminde