Kaçak içki operasyonu: 9 kişi gözaltında

Kaçak içki operasyonu: 9 kişi gözaltında

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce (KOM) Konya’da kaçak ve sahte alkollü içki üretimi ve satışı yapan 9 kişinin ev, iş yeri ve araçlarına yapılan eş zamanlı operasyonda çok sayıda kaçak alkollü içki ve sahte içki üretim malzemeleri ele geçirildi. 

16 Aralık 2021 - 17:12

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı yeni yıl öncesi piyasaya sahte içki sürerek halk sağlığını tehlikeye atmak isteyen suç örgütlerine karşı harekete geçti.
Bu kapsamda Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını koruma, devletin vergi kayıplarının önlenmesi ve haksız kazancın engellemesine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

KOM Şube Müdürlüğünce ülkemizin güvenliğine, ekonomisine ve insan sağlığına yönelik oluşturduğu tehdit ve zararlar nedeniyle ve son dönemlerde kaçak/sahte alkollü içki kullanımına bağlı olarak ölüm olaylarının önlenmesine yönelik alkollü içki kaçakçılığı ile mücadeleye hız verildi.

ÇOK SAYIDA KAÇAK İÇKİ VE SAHTE İÇKİ ÜRETİM MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Konya’da yapılan çalışmalarda, 9 şahsın ikamet, işyeri ve araçlarına eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda 265 litre olan 490 şişe alkollü içki, 163 adet şişe kapşonu, 3 adet sahte alkol test kiti, 25 ml sahte alkol aroması ele geçirilerek el konuldu.

Kaçak ve sahte alkollü içki üretimi ve satışı yapan 9 şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Haftanın hakemleri açıklandı
Haftanın hakemleri açıklandı
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0