Kartal: Amacımız ilk yarıyı en iyi yerde tamamlamak

Kartal: Amacımız ilk yarıyı en iyi yerde tamamlamak

Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, kalan 10 maçı en iyi sonuçlarla geçerek sezonun ilk yarısını en iyi yerde tamamlamak istediklerini söyledi.

08 Aralık 2020 - 21:56

Kayacık Tesislerinde yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal “Sezon başından beri her takım kendine göre hastalıklarla ve sakatlıklarla uğraşıyor. Futbol dünyası yaşanılan pandemi nedeniyle gerçekten her bireyiyle birlikte zor günlerden geçiyor ve zor şartlarda mücadele ediyor. Her takım sıkıntılar yaşadı. Ama biz biraz daha fazlasını yaşadık. Marin Anicic’in hesapta olmayan çapraz bağlarının kopması, iki oyuncumuzun menisküs olması, birkaç oyuncumuzun beklenmedik sakatlıkları bizi biraz daha işimizi zorlaştırdı diye düşünüyorum. Ama buna rağmen biz iyi çalışan, birbirine saygı duyan bir ekibiz. Bu saygılı ortamda bizim gerek taktik gerekse fiziksel antrenmanlarımız, oyun içerisinde sistem değişiklikleri, oyun içerisinde rakibe göre yaptığımız hamlelerimiz bugüne kadar hepsi yerinde ve zamanında cevap vermiş oldu. Üzüldüğümüz ve kaybettiğimiz maçlar oldu. Ama sezon başından bugüne kadar baktığınız zaman biz oynadığımız bütün maçları kazanacak oyun oynadık.  Benim felsefem futbolu çirkinleştirmeden, hücumsal anlamda futbol oynamak. Bu bugüne kadar da böyle oldu” dedi. 

‘Futbol oynamaya çalışan, futbolumuzu geliştirmek için uğraşan bir takım oluşturmak için çalışıyoruz’ diyen Teknik Direktör İsmail Kartal, “Şanssızlıklar yaşadık, sakatlıklarımız oldu. Ama gerçekten çok iyi bir çalışma ortamımız var. Saygılı bir oyuncu grubumuz var. Çalışmayı çok seviyorlar ve bize gerçekten sonuna kadar saygı gösteriyorlar. Mesela bu hafta farklı bir sistemle oynadık. Bu kadar kısa bir sürede sistemden sisteme geçebiliyoruz. Bunun da nedeni; sisteme bağlı kalmak değil. Bir kez daha belirtmek istiyorum ki sistemden sisteme geçebilecek oyuncu kalitesine sahibiz. Oyuncularım da yapılan sistem değişikliğine saha içerisinde güzel bir cevap verdiler. Maçta kazanmasını bildik” diye konuştu.

İlk yarının tamamlanmasına 10 maçlık bir periyodun kaldığını da sözlerine ekleyen İsmail Kartal, “Tabiki iyi futbolumuzu, hücum futbolumuzu daha da geliştirerek, üzerine koyarak, sakatlıktan aramıza dönecek arkadaşlarımızın da gelmesiyle birlikte gireceğimiz yoğun maç trafiğinden en iyi şekilde çıkartarak sezonun ilk yarısının en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz. İnşallah bunu da ekibimle birlikte başarabiliriz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Son B.B.Erzurumspor karşılaşmasında eksik oyuncular nedeniyle ilk defa uyguladığı sisteminin karşılığını alıp-almadığı sorusuna Kartal, “Maç öncesinde bazı oyuncularımla özel olarak görüştüm. Böyle bir sistemi oynayıp oynayamayacaklarını sordum. Kendileri bana daha önce bu sistemde oynadıklarını ve yapabileceklerini ifade ettiler. Onların da desteğini alarak yaptık. Karşılıklı bir diyalog kurduğumuz için onlarda bende çok mutlu oldum. Antrenmanlarda da denedik. Baktık ki oluyor. Güzel işler ortaya çıkıyor. Bütün antrenmanlarımızı çekiyoruz ve antrenman sonrasında da nerede ne yapıyoruz diye bunları izliyoruz. İstediklerimizin ortaya çıktığını görüyoruz. Hastalıklar ve sakatlıklar nedeniyle bir sistem değişikliğine gittik. Ama ben ara ara bu sistemi oynatabilen bir teknik direktörüm. Zaman zaman bu sistemleri oynatmaya devam edebiliriz” cevabını verdi.

Sakat oyuncularımızın durumları ile ilgili de açıklamada bulunan  İsmail Kartal, “Miya belki bu hafta oynayacağımız Ankaragücü maçına yetişebilir. Sokol Cikalleshi ve Artem Kravets’in bu hafta oynamaları zor gözüküyor. Eduok bugün takımla birlikte antrenmanlara çıkacaktı. Ama ayağındaki problem tekrarladı. Musa Çağıran biliyorsunuz ameliyat oldu. Onun dışında biliyorsunuz Ömer Ali ve Levan Shengelia hastalıktan çıktıkları için henüz yüzde 100 hazır değiller. Onları da yavaş yavaş istenilen düzeye gelmeleri için hazırlamaya çalışıyoruz. Çünkü birden maç temposuna soktuğunuz zaman kas sakatlığı yaşayabilirler. Sağlık ekibimizle de diyalog içerisinde hareket ederek kademe kademe takımın içerisine dahil etmek istiyoruz” diye konuştu.

Takımımız içerisinde yaşanan sakatlıklarının fazla olmasının nedeninin kendilerinden önce yapılan antrenman programının olup olmadığı şeklindeki soruya Kartal, “Ben çok fazla geriye dönük olarak konuşmak istemiyorum. Şu an COVİD-19 salgını var. Sakatlıkların yarısından fazlası bu salgından dolayı oldu. Mesela ilk maçta Marin Anicic’in çapraz bağı koptu. Bunun sakatlıkla ilgisi yok. Bu tamamen bir şanssızlık. Darbe aldı ve koptu. Musa Çağıran ve Samuel Eduok’un menisküslerinde problem oldu. Bunlar kıkırdak sakatlıkları. Normal yolda yürürken de merdivenden ayağınız kaydığında da olabilir. Onun haricinde baktığınızda bizde kas sakatlığı 3-4 oyuncu da oldu. Amir milli maçtan yorgun geldi. Sağlık departmanımızda TERMAL denilen cihaza soktuk. Oynayabilir görüntüsü çıktı. Maçta oynattık. Sakatlandı.

Bazen maç içerisinde darbeye bağlı sakatlıklar olabiliyor. Kas sakatlıkları sık maç oynamaktan, ağır saha şartlarından, ağır antrenmanlardan olabilir. Bir oyuncunun sakatlanması için birçok nedenin bir araya gelmesi lazım” cevabını verdi.

Bir basın mensubunun ‘Konyaspor taraftarları Aykut Kocaman döneminin ardından ilk kez sizin döneminizde yeniden heyecanlanmaya başladı. Çünkü bayağı süredir başarı görmeyen bir taraftar var. Bu konuda taraftarlara neler söylemek istersiniz?’ sorusuna Teknik Direktörü İsmail Kartal şöyle cevap verdi:

“Bu takım son dönemde hep küme düşmemeye oynayan ve son anda ligde kalan bir takımdı. Biz bu takımın vizyonunu ve çehresini nasıl değiştirebiliriz? Şehre ve takıma inananlara nasıl bir ışık verebiliriz? Daha iyi futbol oynatarak taraftarları, camiayı ve medyayı nasıl mutlu edebiliriz? Bir plan yaptık. Bu zaten benim uzun zamandır çalıştığım bir plandı. Burada uyguladık. Oyuncularımda bunu kabul ettiler ve olumlu tepkiler aldık. Samimi bir şekilde iyi diyaloglarla moralli çalışıyoruz. Yaptığımız antrenmanların sonucu da bize karşılığını verdi. Şu anda da işler yolunda gibi gözüküyor. İnşallah bunu da böyle iyi bir şekilde devam ettireceğiz diye düşünüyorum…” 

Teknik Direktör İsmail Kartal, transfer konusunda yönetime sunduğu bir liste olup olmadığı sorusuna “Bu soru için aslında biraz erken. Çünkü ben kaçamak cevap vermem. Net bir insanım. İlla ki isteklerim olacak. Şu anda mevki belirtemem. Çünkü oyuncularım bunları duyup etkilenebilir. Ama yönetimimizden devre arası için orta ve uzun vadeli isteklerim olacak. Ama şu an bunu konuşmanın zamanı değil diye düşünüyorum” cevabını verdi.

Son olarak bir basın mensubunun ‘Abdülkerim Bardakçı’nın performansını değerlendirir misiniz’ sorusuna Teknik Direktör İsmail Kartal, “Ben Abdülkerim’i yıllardır tanıyorum. Beraberce Süper Lig’de oynamamız, her hafta üzerine koyması güzel. Belki Milli Takıma da çağrılabilir. Bunun dışında daha da güzel şeyler olabilir. Abdülkerim ve Abdülkerim gibi genç oyuncularımızın yolları açık olsun. Onun ve diğer bütün oyuncularımızın başarılı olmaları ve milli takımlara gitmeleri beni mutlu eder. Abdülkerim ve Adil’in bizimle birlikte çıkışa geçmeleri beni daha çok mutlu ediyor. Diğer genç oyuncularımızı sürekli A Takımımızla antrenmanlara çıkartıyor ve onları tarıyoruz. İçlerinden birkaçını A Takıma adapte edebilirsek bizim için çok iyi olur. Bunun mücadelesi içerisindeyiz. Şu an gerek Abdülkerim gerekse diğer oyuncularımın hepsinin performanslarından memnunum” şeklinde cevap verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Kemal Soylu yeniden  Basın Vakfı yönetiminde
Kemal Soylu yeniden Basın Vakfı yönetiminde