Müftüoğlu: Ego tatmin etmeye gelmedim

Müftüoğlu: Ego tatmin etmeye gelmedim

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Konya’da bisiklet ailesiyle buluştu.

12 Kasım 2021 - 11:44 - Güncelleme: 12 Kasım 2021 - 11:46

Lokmahane Çarşı’da düzenlenen etkinliğe Bisiklet Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, Konya bisiklet camiasının seçkin simaları, sporcular, antrenörler ve gazeteciler katıldı. 

İLK ZİYARETİMİ KONYA’YA YAPTIM

3 Kasım’da yapılan olağan genel kurulda başkanlığa seçilen Müftüoğlu, yaptığı konuşmada Mevlana'nın, 'Dün, dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım' sözünü felsefe edindiklerini söyledi.

Konya’nın bisikletteki önemine vurgu yapan Müftüoğlu, “Konya’nın yeri bende ayrıdır. İlk ziyaretimi Konya’ya yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Konya’da çok önemli dostlarım var. Bu gemiyi birlikte yürüteceğiz. Konya şehrine bisiklete verdiği değer ve hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Gelecekte bu şehirden madalya kazanan, önemli dereceler elde eden sporcuların çıktığını görmek istiyoruz. Konya veledromunda emeği geçenlere ve eski başkan Erol Küçükbakırcı'ya da çalışmaları için teşekkür ederiz. Veledromun 2022 Mart ayında hizmete girmesini bekliyoruz. Ben de gelecek hafta ziyaret edeceğim ve yetkililerden bilgi alacağım” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun bisiklete verdikleri öneme dikkati çeken Müftüoğlu, “Ben ego tatmin etmek için bu göreve gelmedim. Burası hepimizin. Bisiklet ailesi olarak hep birlikte yöneteceğiz. İnşallah güzel bir sistem kurarak, 2024'te olimpiyata hazırlık, 2028'de de madalyayla ilgili hedeflerle yola çıkıyoruz. Bu kolay değil ancak bunun temellerini atmak adına yola çıktık. Bu şehirden ve bu ülkeden madalyalar çıkacağını göstermek istiyoruz. Gelecekte hedef organizasyon değil, sporcu yetiştirmek ve dünya ile olimpiyatlarda madalyadır. Bisiklette söz sahibi bir ülke olmak istiyoruz” diye konuştu. 

Başkan Müftüoğlu’nun düzenlediği toplantıya Konyalı milli bisikletçi Ahmet Örken de katıldı. Müftüoğlu, “Ahmet Örken için kalktım Mallarco’ya gittim, orada ev tuttuk. Daha küçüktü. Olimpiyat madalyası hedefiyle yola çıkmıştık. Bir süreç geçti. İnşallah yeni dönemde bu başladığımız noktadan Ahmet Örken ve diğer sporcularımızla beraber madalya istiyoruz” diye konuştu. 

Müftüoğlu ayrıca, ilkokullarda çocukların erken yaşta bisikletle tanışmaları için proje hazırlayacaklarını, her öğrenciye bisiklet vereceklerini ve yeni yetişecek sporculardan madalya beklediklerini dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Kemal Soylu yeniden  Basın Vakfı yönetiminde
Kemal Soylu yeniden Basın Vakfı yönetiminde