Palut’tan ’hücum’ emri

Palut'tan 'hücum' emri

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut Gaziantep Futbol Kulübü maçında hücum anlamında daha üretken olmaya çalışacaklarını hafta içi çalışmalarında bu durum üzerine yoğunlaştıklarını söyledi 

13 Ekim 2022 - 13:57 - Güncelleme: 13 Ekim 2022 - 14:10

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, cumartesi akşamı oynayacakları Gaziantep maçı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Palut, Gaziantep'le oynayacağımız maçın çalışmalarını hafta başından buyana sürdürdüklerini belirterek, "Bugün de taktik antrenman yapacağız. İnşallah yarın yapacağımız antrenmanla da maçın hazırlıklarını tamamlamış olacağız. Calvo sarı kart cezalısı,  Cebrail de sakatlığından dolayı bu maçta yer alamayacak oyuncularımız. Onun dışında takımımız tam kadro olarak çalışmalarını sürdürüyor. Gaziantep takımına geldiğiniz zaman, lige çok iyi başlangıç yapan ama son haftalarda bir şekilde istediği sonuçları alamayan bir takım. Ama kadrosuna baktığınız zaman gerçekten çok potansiyelli ve kalitesi yüksek oyunculara sahip. Onun için son derece dikkatli olmamız gereken bir maç" dedi.

Gaziantep karşısında çok iyi mücadele etmemiz gereken bir maç olduğunu söyleyen Palut, "Çoşkulu oynamamız gereken bir maç. Onun çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah kendi sahamızda güzel bir oyun, güzel bir sonuçla bu maçtan ayrılırız" diye konuştu.

EN DOĞRU 11ÇIKARMAYA ÇALIŞACAĞIZ 

Genç teknik adam Gaziantep karşısında bir rotasyon yapacak mısınız ? Sorusuna, "Bazı mevkilerin alternatifi olarak da memnun değilim. Ama bir şekilde şöyle de yapamam. İşte birisi biraz kötü oynadı, hadi sen otur. Diğer hafta diğer oyuncu oynasın. O da biraz kötü oynayınca hadi sen de dışarı çık, Bu sefer bir üçüncüsünü deneyeyim. Ya da başka bir şeyler düşünün. Bu da bu sefer bizi oyun istikrarından, kadro istikrarından uzaklaştırır. Tabii ki belli başlı değişiklikler olabilir ama kadromuza baktığımız zaman geniş çaplı takımı bir anda değiştirecek bir yapımız yok. Evet bir iki değişiklik belki olabilir. yarınki(bugün ki) antrenmandan sonra bunu kararlaştıracağız. Ekibimle toplantı yapacağız. Bazen başlangıç on birleri var ve daha sonra müdahale edeceğiniz oyunculara da maç planı içerisinde tasarlıyorsunuz kafanızda. En doğru on biri çıkarmaya çalışacağız. Ama böyle çok büyük değişiklikler olacağını şu anda düşünmüyorum” cevabını verdi.

BÜYÜK İHTİMALLE UĞURCAN OYNAYACAK   

Calvo’nun cezası nedeniyle Adil Demirbağ’ın yanında Uğurcan mı ? Kahraman mı ? oynayacak sorusu üzerine İlhan Palut “Onlar için fırsat. Kahraman da çok iyi çalışıyor. Uğurcan da çok iyi çalışıyor. Kahraman’ın bileğiyle alakalı bir sakatlığı vardı. Bugünkü antrenmana katıldı. Oyuncuların durumuna göre karar vereceğiz. Tabii defansta çok değişiklik yapmayı seven bir teknik adam değilim ama buraya girecek oyuncunun da gerek pas oyunu noktasında, gerek defansif mücadele noktasında ben başarılı bir maç çıkaracağına inanıyorum” cevabını verdi 

OFANSİF ANLAMDA DAHA ÜRETKEN OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ 

Konyaspor teknşk patronu İlhan Palut Gaziantep maçında hücum anlamında daha üretken olmak istediklerini ve hafta içindeki çalışmalarda çeşitli alternatifler denediklerini söyledi. Palut: “Antalyaspor maçının ilk yarısına baktığınız zaman tamamen bizim kontrolümüzde geçen bir ilk yarı ama bunu üçüncü bölge çeşitlendirmelerine dönüştüremedik. Bu açıklamayı bu cümleyi çok kurduğumun artık farkındayım demek ki; bunu çok kullanıyorsan bu cümleyi ve burada onarılması gereken bir sorun var. Bu hafta başından itibaren tabii ki oyunun defansif yönünü bir kenara bırakamayız ama ofansif anlamda daha etkili olabilmenin takımımla beraber çalışmalarını yaptık. Bu 1, organizasyon üzerinden iyileşebilir. 2, bireysel oyuncu performanslarının istenilen düzeye gelmesiyle beraber o bahsettiğimiz ofansif etkinliğe tekrar kavuşabiliriz.” diye konuştu 

ŞAMPİYONLUK YARIŞI DAHA ÇEKİŞMELİ OLACAK 

Genç teknik adam zirve yarışı hakkındaki soruya ise “Onuncu haftaya doğru geliyoruz. Ben geçen seneki gibi bazı takımlarından çok erken şampiyonluk yarışının dışında kalacağını düşünmüyorum. Uzun süre ligin üstünün ve altının daha çok takımla süreceğini düşünüyorum. Bu da aslında hem ligimizin kalitesi hem de yarışın daha izlenebilir olması, daha heyecanlı olması adına güzel bir durum. İnşallah kendi özelimizde biz de sürekli istikrarlı bir gidişle üst sıraları hedefleyen bir takım olarak devam ederiz ligi” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Kemal Soylu yeniden  Basın Vakfı yönetiminde
Kemal Soylu yeniden Basın Vakfı yönetiminde