Tozoğlu, Çocuklarımıza süt desteği verilmeli

Tozoğlu, Çocuklarımıza süt desteği verilmeli

İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, süt ve süt ürünlerine gelen yüksek zammın ardından Konya Büyükşehir Belediyesine bir çağrı yaptıklarını ve 0 - 6 yaş grubundaki çocukların ailelerine ve ilkokul çağındaki çocuklara okuldaki beslenme saatlerine ücretsiz süt temini yapılmasını istedi.

14 Aralık 2021 - 14:07 - Güncelleme: 14 Aralık 2021 - 14:13

İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Elbette ki süt üreticilerimiz ekonomik anlamda zor zamanlar yaşadıkları, girdi maliyetleri arttığı için çiğ süt fiyatının artırılmasını istemiş ve bu aşamada çiğ süt fiyatı yüzde 40 civarında artmıştı.

Sütün toptan fiyatının artması ile birlikte süt ürünleri de yüksek oranda zamlanmış ve dar gelirli ailelerin alamayacağı boyuta ulaşmıştır.

Süt stratejik derecede önemli bir üründür. Çocuklarımızın ulaşabileceği temel protein kaynağıdır. Bu nedenle çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri için süt ve süt ürünleri tüketmeleri hayati derecede önemlidir.

Bu nedenle Konya Büyükşehir Belediyesi en kısa zamanda ücretsiz süt temini sürecini başlatmalı ve vatandaşlarımızın yanında olduğunu hissettirmelidir. Aksi halde üzerlerinde büyük bir vebal taşımış olacaklardır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü