Yazarlar ve Mete Kalkavan!
Recep ÇINAR

Recep ÇINAR

Yazarlar ve Mete Kalkavan!

16 Ocak 2017 - 10:06

Bir hakem düşünün...

Bir takıma kararlarıyla"zulüm" ederken, diğer takımı ise "ihya" ediyor...

Maçı bir takımdan alıyor, diğer takıma veriyor...

Maçı aldığı takım Anadolu'nun garip Atiker Konyaspor'u...

Maçı verdiği İstanbul'lu monşerlerin Galatasaray'ı...

Sakın yanlış anlaşılmasın...

Derdim, Anadolu ile İstanbul'u karşı karşıya getirmek değil...

Hoş, haddim de değil, zaten...

Derdim, bir haksızlığın altını çizmek...

Anadolu takımlarına karşı yapılan haksız bir tutumu, geldiği noktayı görmezden gelen bazılarının gözüne sokmak...

Aslında benim yaptığım "KÖRE RENKLERİ ANLATMAK" gibi birşey...

Anlayacaklarını sanmıyorum...

Neyse...

İşte ulusal gazetelerdeki yazarların Atiker Konyaspor-Galatasaray maçı ile ilgili yorumları...

***

yazinin-icine-girecek-resim-001.jpg

Mehmet Demirkol (Fanatik)

"Dün ilk yarıda Aykut Kocaman’ın ters kanada attıkları ortalarla gol bulma planı, son şuta kadar 2 kez tuttu. Net gollük şanslarda Rangelov’un yaptığı titrek vuruşların sebebiyeti, Muslera’nın varlığı. Başka bir sebep yok. İki 4-4-2’nin çarpışmasındaki fark dabu. Yasin ve Bruma’nın olmadığı Galatasaray’da topla giden adam olmayınca ikinci yarıda ‘Pır Pır’ Rodrigues’in maçı değiştirmesi de beklenir bir durum. Sadece tek bir kurtarış yapmış olabilir. Ama maçın kahramanı Muslera. Parmağı kırık ama varlığı yetiyor" diyerek, maç yazısını noktalıyor. Hakemden ve haksız kırmızı karttan tek  kelime etmiyor.

***

Rıdvan Dilmen (Fotomaç)

"Maça baktığımızda Konyaspor basit oynayan, rakibi iyi analiz eden, fiziği güçlü ve garanti oynayan bir takım" diyor, ama hakem Mete Kalkavan'ın Atiker Konyaspor'a yaptığı zulmü ıskalıyor..

***

Erman Toroğlu (Fotomaç)

Futbolcu ve hakem eskisi Erman Toroğlu ise ihaleyi taraftara cıkarmış yazısında.. Yine eyyam yapmış. İşte Erman Toroğlu'nun hakemle ilgili 3-5 satırı: "Hakem Mete Kalkavan için yazılacak fazla bir şey yok. İlk yarının yarısından itibaren seyirci hakeme yüklenmeye başlayınca Konyasporlu futbolcular da hakeme karşı sinirli hareket etmeye başladılar. Aslında Konya seyircisinin hakeme yüklenmesi hakemi bozmadı kendi takımlarını bozdu. Nitekim gereksiz yere 1 kişi eksik kaldılar."

***

Levent Tüzemen (Takvim)

Ne hakemle ne de Atiker Konyaspor'la tek bir cümlesi bile yok..

***

Kemal Belgin (Türkiye)

"Konyaspor yine altını çizeyim sezon başından beri ilk defa çabuk, dikine organizasyonlarla maçın futbol oynayan tarafıydı. Bu arada Konyaspor adeta iyi oynarken maçı kaybetmek için sadece pozisyonları harcamadı, bir de takım kaptanının gereksiz hakem muhabbetiyle on kişi de kaldı" diyerek, faturayı Ali Çamdalı'ya kesiyor...

 

Hakan Ünsal (Hürriyet)

Hakemle ilgili tek bir kelime yok.. Niye? Galatasaray kazandı ya, daha ne olsun ki!

***

Ümit Aktan (Türkiye)

Türkiye Gazetesi yazarı Aktan, "Eğer üç yiyeceğiniz bir maçı alıp geliyorsanız, bunun adı müsaadenizle peri masalı olsun" diyor.. "hakem" diyemiyor ve Atiker Konyaspor'u katleden  hakemden tek kelime bile bahsetmiyor.

***

Bülent Yavuz (Habertürk)

"Mete Kalkavan, bana göre maçın genelinde kalitesini de ortaya koyarak iyi bir maç çıkardı. Ali Çamdalı takımı aleyhine verilen faul kararından sonra her iki eliyle hakemi protesto edince Mete Kalkavan, ilk sarı kartını çıkardı. Daha sonra Ali Çamdalı parmak işaretiyle hakemin yüzüne doğru bir şeyler söyleyince (sonradan öğrendik, 4 kere “Korkak” demiş) hakem ikinci sarı kartını çıkarıp kırmızı kartı gösterdi. Futbolcular hakemlerle fazla oynuyor. Bu anlamda artık hakemlerin tahammülleri yok. Oyuncular daha dikkatli olmalılar. Ali Çamdalı göstere göstere kırmızı kartı aldı ve takımını 10 kişi bıraktı" diye yazıyor. MHK'da en üst düzeyde görev almış, hakemliği bile şaibelerle dolu bir adamdan başka ne beklenebilir ki?

***

Engin Verel (Akşam)

"Maçın hakemi Mete Kalkavan'a gelirsek, onu da tebrik etmek isterim. Uzun zamandır hatalar zincirine bağlı olan hakemlerimizin dönüşü oldu. Dün akşam bu zinciri kırıp hatasız yöneten Mete'ye tam not verirken, Ali Çamdalı'nın arka arkaya iki sarıdan kırmızı gördüğü pozisyonda Konyaspor taraftarı maçın hakemini değil, kendi futbolcularını ıslıklamaları gerekirdi."

Alın size bir eyyamcı daha.. İster sevin, ister sabaha bırakın.. Belli ki kafa tütsülüyken yazmış ya da yazdırmış.

***

Osman Şenher (Milliyet)

"Galatasaray çok büyük moral kazanırken, Konyaspor’a ise yazık oldu diyebiliriz. Skubic, Mehmet Uslu ve Ali Çamdalı muhteşem futbolcular. Ali o güzel futbolunu gördüğü kırmızı kartla berbat etti. Aykut hoca bu maçı kaybetmesine üzülmesin... Yeşil-beyazlılar iyi takım. Süper Lig’de de yukarıları zorlar" diye yazan Osman Şenher, hakemi ve hatalarını görmezden gelmiş.

***

Ertem Şener (Fotomaç)

"Konyaspor ise bu futbolla zor kazanır. Yerden yere vurulan, özellikle ilk yarıda kötünün de kötüsü oynayan Galatasaray'dan evinde 1 puan alamıyorsan sorunu Mete Kalkavan'da değil kendinde arayacaksın."

Bu yazının sahibi de bir televizyon kanalındaki "çadır tiyatrosu"nu yöneten Ertem Şener.

DOĞRU GÖRENLER

Bu arada sayıları çok az da olsa, doğruyu görüp, doğru yazanlar da vardı..

İşte bunlardan birkaçı..

Kadir Çetindalı (AMK)

Ali Çamdalı itirazın dozu yüzünden ikinci sarıdan atıldı. Görüntüye göre çok ağır karardı.

***

Tayfun Bayındır (Milliyet)

Ve gelelim hakem Mete Kalkavan’a... Ali Çamdalı’ya sarı kartları çok hızlı çekti. Ne var ki, Galatasaraylılar’a gelince bırakın aynı hızı, kart göstermeyi bile hatırlamadı... Şaşırdık mı; hayır... Çünkü sadece Kalkavan değil, neredeyse diğer hakemlerin hepsi aynı şeyi yapıyor... Büyük takım olunca korkuyorlar...

***

Hakan Can (Fanatik)

Ali Almanya’dan geleli 10 sene oldu, hala öğrenemedi. Siz İstanbul büyüklerinin oyuncuları ile denk değilsiniz kardeşim! Kaptansın sen öğren-öğret!

***

Bu da benden...

Aykut Kocaman yan yollardan bahsediyor..

Ne yan yolu?

Hangi gücünle Hocam?

Senin ve takımın için, orası da çıkmaz sokak...

Anlayamadın mı daha; Anadolu takımısın...

Konya, Bursa, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Trabzon farketmez...

Üç İstanbul takımı, yani onlar için "SÜTÇÜ BEYGİRİ"nden başka birşey değilsiniz...

Kafanı kaldırdın mı yersin yumruğu...

Kaldırtmazlar kafanı...

Bugün Mete Kalkavan'la, yarın bir başkasıyla...

Sen küçük balıksın...

Bunu sakın unutma...

Nokta.

 

Son Yazılar