Bu takım can yakar
Tolga DURMAZ

Tolga DURMAZ

Bu takım can yakar

06 Ağustos 2014 - 13:15

Konyaspor’un kurulduğu günden bugüne dek taraftarını bu kadar heyecanlandırdığını tahmin etmiyorum.

Şehirde herkes yeni stadyumu, yapılan transferleri ve yeni sezon öncesindeki hedefi konuşuyor.

Türkiye’nin en güzel ve en modern stadyumlarından birisine kavuşuyoruz.

Önce ihale süreci, ardından yapım aşamasında yaşanan aksiliklere rağmen 1 yıl içerisinde yapılan olağanüstü çalışmayla sezona hazır gele getirelecek stadyumumuz, şehrimizin gurur kaynağı olacak türden.

Takım da yeni stadyuma yakışır şekilde oluşturuldu.

Geçen sezonun çok daha fazla üstüne çıkabilecek bir kadro kurulduğunu söyleyebilirim.

Sözleşmesi sona eren yabancılardan; Hleb ve Djalma, yerlilerden ise Hasan Kabze ile yeniden anlaşılması istikrarlı kadro adına önemliydi.

Gidenlerin yerlerine yapılan takviyeler ise takım kalitesini artırdı düşüncesindeyim.

Yeni transferlere bir bakalım:

GABRIEL TORJE: 24 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, forvet arkası olarakta oynayabiliyor. İki ayağınıda kullanabilen ve Romanya’nın Messi’si olarak adlandırılan yıldız futbolcu geçen sezonu Espanyol’da geçirmişti. Kadronun asları arasında yer alır.

DIMITAR RANGELOV: Asıl mevkisi forvet arkası. Konyaspor’un forvet alternatifi olarak kadroya aldığını düşünüyorum. 31 yaşındaki Bulgar oyuncu 1.83 boyunda ve hava toplarında başarılı. İsviçre’nin Luzern takımında son iki sezonunu geçiren deneyimli oyuncu 54 maçta 12 gollük bir performansa sahip.

CIPRIAN ANDREI MARICA: Aylardır aranan forvet için seçilen isim.. Kariyerinde

Dinamo Bükreş, Shaktar Donetsk, Stuttgart, Schalke 04 ve Getafe gibi Avrupa’nın önde gelen kulüpleri var. Stuttgart’ta 2009 yılında Hleb ile oynayan ve yıldızlaşan 29 yaşındaki Marica Rumen futbolunun önemli isimlerinden. İlk 11’in değişmez ismi olur.

BENJAMIN FUCHS: Türk vatandaşlığı da bulunan Avusturyalı sağ bek oyuncusu, sağ kanattan yaptığı bindirmelerle ve öldürücü ortalarıyla tanınıyor. 30 yaşındaki oyuncu bu mevkide Tolga Ünlü ile forma savaşı içinde olacak. Sanırım kadroya ismini yazdırır.

ÖZGÜR ÖZKAYA: Defansın soluna bir takviye. 26 yaşındaki oyuncu Beşiktaş altyapısında başlayan futbol yaşantısında, Şanlıurfa ve Elazığspor en başarılı olduğu kulüpler oldu. Bu mevkideki rakibi Mehmet Uslu.

UĞUR İNCEMAN: Öncelikli mevkisi orta sahanın ortası. Gerektiğinde ön libero görevide yapan 33 yaşındaki deneyimli oyuncunun Ali Çamdalı, Mehmet Güven, Recep Aydın önceliki rakipleri. Forma şansı yüksek.

VOLKAN FINDIKLI: Konyaspor’a futbolcu kazandırma amacındaki Anadolu Selçukluspor’dan kadroya dahil edilen ilk isim olma özelliği taşıyor. Selim, Kokaloviç ve Vukoviç’in alternatifi konumunda gözüken 23 yaşındaki oyuncunun ilk 11 şansınu bu sezon zor görüyorum. Ancak ileriye dönük iyi bir transfer.     

BARIŞ ÖRÜCÜ: Orta sahaya yapılan genç takviye. İki ayağını da kullanabilmesi en büyük avantajı. Alman altyapısında başlayan futbol yaşantısı, önce Bursa, ardından Denizli’de sürdü. 22 yaşındaki oyuncunun bu sezon kadroya girmesi zor.  

Geçen sezondanda tanıdığımız ve sözleşme yenilenen isimlere gelince..

Sağ ve sol kanatı iyi kullanan hatta forvet olarakta görev yapabilen Djalma Campos’u bu sezon daha çok solda görebiliriz.

Bol alternatifli kadronun önemli isimlerinden birisi de Hasan Kabze. Forma savaşından galip çıkıp çıkamayacağını zamanla göreceğiz.

Hleb ile ilgili çok fazla şey yazmamıza gerek yok. Takımın beyni olan Belaruslu futbolcu yine takımının görünmez kahramanı olur.

Mehmet Güven, Ali Çamdalı, Kaya Tarakçı yola devam edilen diğer isimler.

Bu saydığımız isimlere sözleşmeleri devam eden; Mehmet Uslu, Tolga Ünlü, Recep Aydın, Selim Ay, Ömer Ali Şahiner, Ali Dere, Gökay Işıltan, Vedat Bora, Abdullah Çoban’ı da ilave ederseniz nasıl güçlü ve bol alternatifli bir kadro oluştuğunu görebilirsiniz.

Yazımı kaleme aldığım an itibariyle tek sıkıntı kalede gözüküyor.

Bunu derken Kaya’ya haksızlık yaptığım düşünülmesin.

Şuan için Konyaspor’un Kaya’nın dışında direk oynayabilecek nitelikte bir kaleciye daha ihtiyacı var.

Sanırım bu isim Fenerbahçe’den kiralanması düşünülen Ertuğrul olacak.

Fenerbahçe’den Mert dedikodusu ulusal basına yansımasına karşın, bu haberin dedikodunun ötesine geçmeyeceği kanısındayım. 

Bakalım yeni sezonda bambaşka hedefler içinde olmasını beklediğimiz Konyaspor için evdeki hesap çarşıya uyacak mı?

Son Yazılar