7. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali başladı

7. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali başladı

Selçuk Üniversitesi ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı’nın işbirliği ile geleneksel hale gelen ‘Dilek Sabancı Tiyatro Festivali’ 7. kez perdelerini araladı. 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival kapsamında farklı üniversitelerden tiyatro gruplarının sahne alacağı festival açılış töreniyle başladı

25 Nisan 2019 - 16:38

Sabancı Vakfı ve Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı işbirliğiyle düzenlenen açılış töreninde, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, Hacı Ömer Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Sayın Zerrin Koyunsağan, Hacı Ömer Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Sayın Nedim Bozfakıoğlu ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı Genel Müdürü Sayın Nevgül Bilsel Safkan,  Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Dilek Zerenler, müdür yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarında düzenlenen açılış töreni, öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından “Türk Sanat Müziği” dinletisiyle başladı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, “Sayın Dilek Sabancı Hanımefendinin destekleriyle geleneksel hale gelen tiyatro festivalinde farklı üniversitelerin, oyunlarını ücretsiz olarak her akşam sizler buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Festivalin verimli geçmesini diliyorum” dedi.

 Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Hacı Ömer Sabancı Vakfı Genel Müdürü Sayın Nevgül Bilsel Safkan, “Sözlerime Dilek Hanım’ın mesajını ileterek başlamak istiyorum. Hepinize çok sevgilerini, selamlarını ve başarı dileklerini iletti. Kendisi çok arzu etmesine rağmen bu akşam maalesef programa katılamadı. Ancak festivalin başarısını ve gelişmeleri her zaman yakından takip ettiğini de sizlere iletmemi rica etti. Her yıl genç tiyatrocuları ağırlayan, onları sanatseverlerle buluşturan ve geleneksel hale gelen tiyatro festivalimiz 7’nci kez perdelerini açıyor. Bu akşam burada sizlerle birlikte olmaktan ve festival heyecanını paylaşmaktan çok mutluyuz. Biz, Sabancı Vakfı olarak, 45 yıldır toplumsal gelişmeye katkı sağlamak için çalışıyor, bunu başarmanın en etkin yollarından biri olarak da sanatı görüyoruz. Daha fazla bireyi sanatla buluşturmak için ilk günden bu yana faaliyetlerimiz içinde bu alana özel bir yer ayırıyoruz. Türkiye’nin her bölgesine inşa ettiğimiz kalıcı eserlerle de kültür sanata yardım yapıyor, ülkemize kültür merkezleri, tiyatro salonları ve müzeler gibi çok sayıda kalıcı eser kazandırıyoruz. Bu noktada, şu an içinde bulunduğumuz Dilek Sabancı Konservatuvarı’nın da bu anlayışımızın en güzel ve en canlı örneklerinden biri olduğunu belirtmek isterim” diye konuştu.

Vakfın, kültür-sanat alanındaki çalışmaları içinde tiyatronun özel bir yeri olduğunun altını çizen Hacı Ömer Sabancı Vakfı Genel Müdürü Sayın Nevgül Bilsel Safkan, “Çünkü tiyatro bireye ayna tutarak kendini fark etmesini sağlıyor ve böylece toplumsal gelişmenin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor. Ünlü yazar Oscar Wilde tiyatronun önemini ‘Tiyatroyu tüm sanat biçimleri arasında en yücesi olarak kabul ederim’ sözleriyle ifade ediyor. Sabancı Vakfı olarak, bu nedenle özellikle gençlerin tiyatro ile ilgilenmesini teşvik etmeye önem veriyor, sanatın daha geniş kitleler tarafından erişebilir olmasını hedefliyoruz. Bu platformlardan biri olan ve bugün burada bizleri bir araya getiren Dilek Sabancı Tiyatro Festivali’ni, Selçuk Üniversitesi’nde gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz.

 

 

Dilek Sabancı Tiyatro Festivali, kapsamında 6 yılda 15 farklı üniversiteden ve 4 tiyatro topluluğundan 38 oyun Konya’da tiyatroseverlerle buluştu. İstanbul, Eskişehir, Ordu, Isparta, Ankara, Bursa, Adana, İzmir, Çanakkale, Antalya gibi pek çok ilden toplam 565 sanatçı, bu sahnede tiyatro severlerle buluşarak sahnede olma heyecanı yaşadı. Ve genç sanatçıların bu heyecanı her yıl yaklaşık 5 bin seyirci tarafından takip edildi. Bu yıl da festival programı kapsamında birbirinden yetenekli gençler sahnede olacak. Festivalimiz, konservatuvarımız değerli genç sanatçılarının sunacağı ‘kafesten bir kuş uçtu’ oyunuyla başladı. Şahsım adına gençlerin sanata olan ilgisini bu kadar içtenlikle paylaşmanızdan Sabancı Vakfı olarak da bu buluşmaya vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sözlerime son verirken, başta Sayın Rektörümüz olmak üzere sanatı ve genç sanatçıları desteklediği için tüm konservatuvar yöneticilerine teşekkür ediyorum. Festivale katılan bütün sanatçıları kutluyor, sanat hayatlarında başarılar diliyorum. 7’nci Tiyatro Festivalimiz hayırlı olsun ve tiyatro hayatımızdan hiç eksilmesin” dedi

Konuşmaların ardından, protokole plaket takdimi gerçekleştirildi.

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen festival, Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı 28 Nisan 2019’da sona erecek. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali’nin açılışı Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı tarafından sahnelenen ‘Kafesten Bir Kuş Uçtu’ adlı oyunuyla başladı. Festival programı ise şöyle: “24 Nisan 2019- Selçuk Üniversitesi:  Kafesten Bir Kuş Uçtu, 25 Nisan 2019- Atatürk Üniversitesi: Kenoya’nın Sesi, 26 Nisan 2019- Ordu Üniversitesi: Kuşlar, 27 Nisan 2019- Kocaeli Üniversitesi: Sezuan’ın İyi İnsanı, 28 Nisan 2019- Ankara Üniversitesi: Sidikli Kasabası”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi