Altay: “Malazgirt Zaferi’nin 952. yılı kutlu olsun”

Altay: “Malazgirt Zaferi’nin 952. yılı kutlu olsun”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak, “Malazgirt Zaferi'nin kahraman komutanı Sultan Alparslan ve şanlı askerleri başta olmak üzere, bu toprakları vatan kılmak için şehadete eren tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

25 Ağustos 2023 - 15:41

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Malazgirt Zaferi’nin 952’nci yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Altay’ın mesajı şöyle:

“Anadolu’da yükselen kutlu medeniyetimizin kıvılcımı olan Malazgirt Zaferi’nin 952’nci yılını büyük bir gururla ve coşkuyla idrak ediyoruz. Kazandıkları şanlı zaferle bu toprakları bizlere yurt kılan Sultan Alparslan ve kahraman ordusu; Anadolu’da ilelebet yanmaya devam edecek istiklal meşalesiyle Türk-İslam medeniyetimizin yarınlarına ışık olan bir destan yazmıştır.

Bu destan, tarihi şan ve şerefle dolu ecdadımıza nice fetihlerin yolunu açmış, medeniyetimizin ayak izleri 3 kıta 7 iklime ulaşarak, tüm dünyayı Türk-İslam sancağının gölgesinde toplamaya vesile olmuştur. 1299’da Söğüt’te dikilen bir fidanı ulu bir çınara dönüştüren, 1453’te aşılmaz denilen surların önünde Fatih’in cesaret ve inancına ışık tutan, ülkemizin bağımsızlığına uzanan yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklal arzusuna ilham olan zafer, işte bu zaferdir.

Ülkemizin istikbali doğrultusunda çizilen 2053 ve 2071 hedeflerinin bir muştuya dönüşmesi ancak Malazgirt ruhunu gençlerimizin ve çocuklarımızın dimağlarına kazımakla mümkündür. İnanıyorum ki Malazgirt ruhu, bizden sonraki nesillerin yollarını aydınlatmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferi'nin kahraman komutanı Sultan Alparslan ve şanlı askerleri başta olmak üzere, bu toprakları vatan kılmak için şehadete eren tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Kemal Soylu yeniden  Basın Vakfı yönetiminde
Kemal Soylu yeniden Basın Vakfı yönetiminde