Davutoğlu gündemi değerlendirdi

Davutoğlu gündemi değerlendirdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partisinin Konya İl Teşkilatı'nın Bera Otel'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

13 Ekim 2023 - 21:12 - Güncelleme: 13 Ekim 2023 - 21:19

Davutoğlu'na Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Abdullah Başcı, Ömer Ünal, Konya Milletvekili Hasan Ekici, Konya İl Başkanı Ahmet Arslan ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan ise Davutoğlu'nun 2 gün Konya'da yerel seçim öncesi aday adaylarıyla ve kanaat önderleriyle görüşmelerde bulunacağına dikkat çekti.

 

 

HANİ NEREDE 'ONE MİNUTE' DİYEN ERDOĞAN?

 

Konya'yı her kritik aşamada ziyaret ettiğini ve bu şehrin kendisine bir sığınak olduğunu dile getiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, bütün dünyanın, Filistin’i konuştuğunu belirtti. Türkiye’de Filistin'e karşı çok değişik tavır alanlar olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Olayların arka planını bilmeden, Filistinlileri terörist ilan eden bir kesim oldu. Bu kesim, hep vardı. Bazılarına göre Filistinliler, ikinci sınıf vatandaştır” dedi. Filistinlilere ilk destek açıklamasını kendisinin yaptığını hatırlatan Davutoğlu, “Dün olduğu gibi bugün de 'Ben, onların yanındayım’ dedim. Herkes bize saldırdı. Mescid-i Aksa’ya son 1 ayda İsrail polisleri postalla ve köpekleriyle girdi. Mescid-i Aksa’yı ikiye bölmek istiyorlar. Buranın İslami karakterini yok etmeye çalışıyorlar. Türkiye ve Araplar sessiz. Müslüman liderler, birer birer İsrail ile normalleşmeye başladılar. Bu kervana Türkiye de katıldı. Yazık. Nerede ‘One minute’ diyen Erdoğan? Erdoğan'ın bu olaylardan sonra yaptığı ilk konuşmasının içinde Filistin kelimesi yoktu. Gazze, İsrail toprağı değil. Gazze’den Türkiye’ye kimse gelmez. O insanlar, orada doğar ve orada ölmeyi göze alır. Ben, 4 kez Gazze’de arabuluculuk yaptım. Filistin'e 'Gücü ne, bunu nasıl yapar' diyorlar. Hz. Mevlana işgal edilmek istense bir an olsun düşünür müydünüz Konyalılar? Kıyaslanmaz ama Mescid-i Aksa dinimiz için daha kutsal. Kutsalımıza saldıracaklar, Filistinliler sessiz mi kalacak? Gün, Filistinlilere, Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma günüdür. Filistin’i ihmal etmeye kalkarlarsa biz her gün ‘Filistin’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.

çıkaracağız. Hiçbir mevki ve makam peşinde değilim. Göreceğim her şeyi gördüm. 7 yıldır baskı altındayım. Başım dik. Ben, sadece milletimizi düşünüyorum. Ben sadece Allah’ın huzuruna güzel çıkmak istiyorum. Netanyahu’nun elini sıkanlar, bize kongre daveti göndermedi. Bayramlarda bizimle görüşmüyorlar. Nedir bu düşmanlık? Suçumuz ne? Size sadece hakkı söyledik. Konya’da bize selam vermekten çekinenler vardı. Mutlaka geri geleceğiz. Allah’ın adaletinin gereği bu olacak. Yapıcı bir muhalefet izleyeceğiz.” 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TSYD'de görev dağılımı yapıldı
TSYD'de görev dağılımı yapıldı
TSYD’de Oğuz Tongsir Yeniden Başkan
TSYD’de Oğuz Tongsir Yeniden Başkan