Kavuş, Fatma Sultan Konağı’nı ziyaret etti

Kavuş, Fatma Sultan Konağı’nı ziyaret etti

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, restorasyon çalışmaları tamamlanmakta olan Fatma Sultan Konağı’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

08 Nisan 2021 - 21:05

Konya’nın Meram İlçesi Taşcami Uzunharmanlar Caddesi üzerinde alt katı sille taşı, üst katı da kerpiçten inşa edilen gerçek bir Konya evi olan Fatma Sultan Konağı’nda sürdürülen restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere.
1937 yılında Gazeteci Kemal Soylu’nun dedesi H.İsmail Büyükkendirci ve ninesi Fatma Büyükkendirci tarafından yaptırılan 8 oda, 2 salondan oluşan iki katlı klasik Konya evi, bugüne kadar ayakta kalabilen sayılı Konya evlerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Fatma Büyükkendirci’nin 21 Temmuz 2008 tarihinde  vefatı ile vasiyet yolu ile Kemal Soylu’ya geçen ve adını da “Fatma Sultan Konağı” alan tarihi klasik Konya evinde iki yıldır restorasyon çalışmaları sürdürülüyor.
Tamamlandığında bir medya kuruluşunun merkezi olarak yer alacak olan Fatma Sultan Konağı’nı ziyaret eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, böyle tarihi bir mekanın Meram’da yer almasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken “Konya’mızda maalesef bu tür yerlerin çoğu betonlaşmaya kurban gitti. Sayıları çok azda olsa bu yerleri koruyup, ayakta tutmalıyız. Bu yerler bizim geçmişimizden bugüne kadar gelebilen tarihi simgelerimiz ve kültürel hazinelerimizdir. Şehirler tarihsel kültürleri ile vardır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, bu tür hazineleri de bırakıp gidenlerden de Allah rahmet eylesin” dedi. 
Başkan Kavuş, daha sonra konağı baştan sona gezerek, incelemelerde bulundu. 
Fatma Sultan Konağı’nın Konya’nın bir kültür merkezi olacağını ve bu nedenle bugüne kadar gelen bir çok cazip kiralama tekliflerini geri çevirdiğini söyleyen Kemal Soylu, “Burası eski Konya’nın, gelecek kuşaklara aktarılacağı simge bir yer olacak” şeklinde konuşurken, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü