Lisanssız tv yayını yapanlara para ve hapis cezası

Lisanssız tv yayını yapanlara para ve hapis cezası

20 Aralık 2023 - 15:02 - Güncelleme: 20 Aralık 2023 - 15:05

Her önüne gelen eline mikrofon ve kamera ya da cep telefonu alıp sokağa çıkıp yayın yapamayacak…

Sosyal medyadan ya da internet üzerinden lisans almadan “bilmem ne tv” adı altında televizyon yayını yapan kişilere ceza yağdı.

 

Yerel bir mahkemenin aldığı kararla bundan böyle kimse RTÜK lisansı olmadan yayın yapamayacak.

 

Mahkeme Zonguldak’ta tv adı altında sosyal medyadan yayın yapan 3 kişi hakkında, 6112 Sayılı Yasanın 33/1 Maddesine aykırılık suçunu işlediği gerekçesi ile sanıklara 1’er yıl hapis ve 1000’er gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmalarına hükmetti. Mahkemenin aldığı karar, emek hırsızlığı anlamında korsan yayın yapan kişi ve kuruluşlara emsal teşkil etti. Karara göre; bundan böyle kimse RTÜK lisansı olmadan yayın yapamayacak.

Son yıllarda, Türkiye’nin hemen her ilinde, kendilerine çeşitli isimlerde TV süsü ile kaçak ve korsan yayın yapanlara mahkemenin bu kararı örnek teşkil edecek. Ülkemizde, her türlü televizyon yayıncılığı Radyo Televizyon Üst Kurulu denetimine tabi olup, gerek televizyon yayıncılığı gerekse internet üzerinden yayın yapmak isteyen kişi ve kuruluşlar RTÜK’ten lisans almak zorunda. Konya’da RTÜK’ten izinli ilk ve tek dijital yayın yapan KONYAOLAYTV bulunuyor..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı